Patiekalą kepiau „Proflame Lietuva” kamado tipo kepsninėje, bet pateiksiu galimus ir kitus gaminimo būdus. Anties filė pabandymui paėmiau iš „Kitchen me” siūlomos produkcijos. Nežinau ar tai perteiks nuotraukos, bet rezultatas gavosi pasakiškas.
Patiekalui reikalingi produktai:
2 puselės antienos krūtinėlės
2- 3 šakelės šviežio čiobrelio
Nubraukto pusė a. š. himalajų druskos
Nubraukto pusė a.š. maltų penkių rūšių pipirų
2 v. š. cukranendrių cukraus
50g mėlynojo pelėsinio sūro
2 kriaušės
1 persimonas
¼ pakelio sviesto
1 skiltelė česnako
Paruošimas:
Į indą sudėkite ir sumaišykite susmulkintus čiobrelius, himalajų druską, penkių rūšių pipirus, smulkintą česnaką, temperuotą (lydytą) sviestą.
Antienos krūtinėlės odoje padarykite istrižines įpjovas tam, kad kepant krūtinėlė neprarastų formos ir tolygiai iškeptų bei išsimarinuotų.
Pasiruoštu marinatu įtrinkite antienos filė ir palikite šaldytuve 1-2 valandoms.
Kriaušes perpjauname pusiau, išskaptuojame vidų, pabarstome ruduoju cukranendrių cukrumi ir įdedame po gabaliuką mėlynojo pelėsinio sūrio.
Persimoną supjaustome skiltelėmis, kepant pabarstome cukranendrių cukrumi ir himalajų druska.
Griliuje: pasimarinavusius kepsnius ir kriaušes bei persimonus kepkite 6-7 minutes 200 laipsnių temperatūroje. Kepdami galite naudoti rūkymo drožles. Jos suteiks intensyvesnio dūmo aromatą ir gražesnę išvaizdą kepsniams.
Orkaitėje: Kepant orkaitėje antienos filė kepkite 250 laipsnių temperatūroje apie 10-12 min.
Keptuvėje: kepant keptuvėje kepkite ant didžiausios kaitros kiekvieną puse po 2 minutes, tuomet įpilkite stiklinę vandens ir uždengę dangtį dar pakepkite ant silpnos ugnies 6-7 min.
Iškeptą antienos filė, kriaušes dedame į lėkštę ir padekoruojame šviežiomis spanguolėmis ir žaliais rukolos lapeliais. Prie šio patiekalo labai tinka raudonojo vyno – čiobrelių padažas.
Skanaus