Riebuskatinas.lt
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
Riebuskatinas.lt
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus

Kai savininkai sėdi palubėje…

2023-08-02
Apžvalgos
0 0
Kai savininkai sėdi palubėje…
Pasidalink FacebookPasidalink TelegramSiųsk drauguiPasidalink Linkedin

Ir vėl Kaunas, jo senamiestis. Tik jau veiksmas, arba kitaip tariant pietūs vyks kitoje maitinimo įstaigoje. Vėl pasikliauju draugais ir pietų vykstame į mums rekomenduotą vietą.


Kauno senamiestis spinduliuoja gyvastimi, žmonių daug, o tai suteikia jaukumo ir tik sustiprina norą pietums atvykti čia. Tad renkamės staliuką „Buon Giorno“ restorane, kuris randasi ant Vilniaus g. 34 / Zamenhofo g. 13 kampo. Pietaujančių keli staliukai, o tai leidžia mums pasirinkti norimą…


Padavėjos dėmesio sulaukėme greit, jis buvo minimalus – gavome meniu. Meniu prasideda gražiu savininkų prisistatymo laiškeliu. Džiugu, kad jau pirmame puslapyje bandoma užmegzti su klientu ryšį, bei įpūsti meilės restoranui į lankytojo širdį jau skaitant meniu…


Sriubą pasirenku pats , na o picas paprašome parekomenduoti padavėjos. Tad užsakome jos pasiūlytas, taip sakant klientų labiausiai mėgstamas.

Nuėjus padavėjai, aš kolegai parodžiau į pilną nuorukų peleninę ant mūsų stalo. Padavėja prie stalo prieina jau trečią kartą ir nepastebi jos. Gal joje dar mažai nuorūkų, ar padavėjai šiandien nedarbadienis? Pasakau kolegai: lai bus tai mažytis eksperimentas, nesakysime apie tai padavėjai, o pažiūrėsime kada jos dėmesio susilauks nuorūkos ant stalo…


Atkeliauja mano užsakyta sriuba – pupelių su kumpiu. Tiršta sriuba, vytintas kumpis – puikus derinys, jei ne vienas ingredientas, kuriuo lepina mus įsimylėję virėjai… Druska, ji dominavo sriuboje, ir jau baigiant valgyti, aš burnoje jaučiau tik jos skonį. Žinoma, kad apie tai pasakiau padavėjai, į ką ji greitai atsakė, jog tai dėl vytinto kumpio.


Kadangi atsakymas buvo greitas, o jam paruošti nereikėjo virtuvės pagalbos, darau prielaidą, kad jau ne vienas klientas apie tai užsiminė. O toks „protingas“ atsakymas buvo gautas iš virtuvės… Noriu paprieštarauti virėjui. Mielasis, sriubą jūs verdate be kumpio, o jį dedate tik atiduodami sriubą į salę. Kad taip įsisūrėtų sriuba, reikėjo į mano lėkštę įdėti puskilogramį vytinto kumpio, ir patiekti ją po kokio pusvalandžio. Tad nenustembu, kai padavėja mestelėjus „logišką“ sūrumo sriuboje pateisinimą, eilinį kartą nepastebėjus peleninės, pasišalina nuo mūsų stalelio…

Kadangi niekada neatiduodu bent vieno meniu, pasiimu jį ir pasikelti nuotaikai skaitau pirmame puslapyje restorano surašytas meilės eiles klientams… Tai kažkiek pakelia nuotaiką, bet nenumalšino  troškulio, kurį sukėlė sūri sriuba.


Penktą kartą prie mūsų stalo pasirodžiusi padavėja padalina picas ir, teisingai pastebėjote, nepaėmusi peleninės pasišalina. Sėdim, žiūrim į picas. Žinoma, nustebę. Na ne koks vaizdelis pas mus ant stalo. Kad ir kaip bandžiau sukinėti lėkštes ieškodamas geresnio kampo paveikslavimui, niekaip nepavyko jo surasti. Nes jo tiesiog nebuvo…


Dauguma skaitančių mano apžvalgas pasigenda detalesnio patiekalų aprašymo. Kad ir kaip aš myliu savo skaitytojus, bet ir šį kartą negalėsiu jus nudžiuginti platesniu maisto aprašymu. Negaliu daug rašyti apie nieką. Nebent stebėtis tuo, kaip virtuvėje dirbančiam taip pavyksta sudeginti picas ir dar apsimetus kad to nepastebėjo, atiduoti jas į salę klientams. O poto, sulaukus klientų nepasitenkinimų, naiviems padavėjams kurti istorijas, kad būtent tokia pica ir Italijoje. O kas belieka padavėjams? Tik rausti prieš klientus ir pilti jiems miglą į akis… Sumesti ant iškepusių paplotėlių smulkiai supjaustytą kumpį gali kiekvienas, bet va gerai iškepti pačią picą gali ne visi. Jei paplotėlis perkeptas ir net nesilenkia, o lūžinėja ir byra, tai jau negerai… Savo nepasitenkinimus aš išsakiau šeštą kartą prie mūsų stalelio atėjusiai padavėjai, kuri aišku pastebėjo mūsų reakciją. Ir aš jau nebenustebau, kad ir į šią mano pastabą ji turėjo senai paruoštą atsakymą: pas mus tokios picos ir tai normalu. Tada nenorėdamas nervuotis aš nebesakiau nieko, bet dabar rašydamas apžvalgą noriu pasakyti, kad jūs tada, mergaite, mane apgavote. Nėra tai normalu! Nes jūsų facebook puslapyje besipuikuojančios picos padas tikrai kitoks…


Nuotrauka paimta iš restoranoBuon Giorno facebook puslapio

 Tad nebesiplėsdamas tiesiog rašau savo vertinimą: Vertinimas: Terasa – 7, Švara – 2, Aptarnavimas – 3, Maistas – 4. Iš viso: 16 balas (vidurkis – 4). Tad suvargę trys nagučiai restoranui “Buon Giorno”.



Pabaigai pacituosiu kelias eilutes iš  savininkų gražaus prisistatymo meniu pirmame puslapyje: „Dievinu paprastą ir nuoširdų bendravimą, myliu draugus ir geriausiai jaučiuosi palubėje kartu su rytiniais spinduliais stebėdama jūsų akis bandydama atspėti jūsų nuotaikas…“. Mieli savininkai, laikas nusileisti iš palubių ant žemės, nusiimti rožinius akinius ir bėgti į virtuvę daryti tvarkos, ar pakeisti ant staliukų pelenines… Vien gražios idėjos neužtenka, tam kad ji būtų graži reikia įdėti ir daug daug darbo…

Buon Giorno

S. Daukanto g. 14, Kaunas

Gal patiks?

Atsivertęs baro meniu pasijutau jame nepageidaujamas, ar tai šiais laikais ne diskriminacija?
Apžvalgos

Atsivertęs baro meniu pasijutau jame nepageidaujamas, ar tai šiais laikais ne diskriminacija?

2025-05-10
Tokios šaltibarščių kainos net ir visko matę bus nematę. Ir kaip po to nebankrutuoti tokiomis kainomis prekiaujant?
Apžvalgos

Tokios šaltibarščių kainos net ir visko matę bus nematę. Ir kaip po to nebankrutuoti tokiomis kainomis prekiaujant?

2025-04-19
Baras kuriame kvepia Lietuva, ir tokių mūsų šalyje kasmet lieka vis mažiau
Apžvalgos

Baras kuriame kvepia Lietuva, ir tokių mūsų šalyje kasmet lieka vis mažiau

2025-04-11
  • Apie Riebų katiną
  • Svetainės taisyklės
  • Privatumo politika
  • Susisiekime

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos