Riebuskatinas.lt
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
Riebuskatinas.lt
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus

Kalėdinis kumpis (Christmas Ham)

2023-06-20
Karšti
0 0
Kalėdinis kumpis (Christmas Ham)
Pasidalink FacebookPasidalink TelegramSiųsk drauguiPasidalink Linkedin

Kiaulienos kumpis – 9kg.

1. Marinuojam ( druska, cukrus, pipirai visą išmasažuojam. Ir daug daug injekcijų ( Angus oink Pastrami cure prieskoniai su vandeniu) apvyniojam maistine plėvele ir laikome šaldytuve)
2. Po 3 dienų viską kartojam ir vėl į plėvelę ir į šaldytuvą. Ir taip 5 dienas.
3. 5 dieną gerai nuplauname po tekančiu vandeniu, nusausiname su popieriniu rankšluosčiu ir parą pakabiname pilnai apdžiūti.
4. Rūkom su obels drožlėm kažkur 3 val. 110 °C Įvyniojam į daug sluoksnių folijos ir paliekam per naktį pailsėti savo sultyse.
5. Išvyniojam iš folijos toliau rūkom 6 val. 110°C
6. Gražiai nuimam odelę. Ir per visą plotą įpjauname rombus. Prismaigstome ten gvazdikėlių.
7. Darome glazūrą (50g sviesto, pusė stiklinės medaus, 50g rudo cukraus, 150ml ananasų sulčių, 2 šaukštai dijon garstyčių, 1 šaukštas kukurūzų krakmolo ir 3 šaukštai šalto vandens. Viską iš eilės išmaišome ant įkaitintos keptuves iki vientisos tirštos karamelinės masės.)
8. Tepiam visą mėsos gabalą su glazūrą ir kepam 150-180°C 2 val. iki vidinės mėsos temperatūros 64-65°C, tada mėsa gaunasi labai sultinga ir minkšta. Kepimo metu glazūruojam 3 kartus. Glazūra gaunasi labai skani, ją galimą užpilti ir jau ant pilnai iškeptos mėsos ir valgyt kaip padažą.


Skaitytojos siųstas receptas, konkursui “Šventinis patiekalas”

Recepto autorė: Irena Kviat

Gal patiks?

Bandos ant kopūsto lapo
Karšti

Bandos ant kopūsto lapo

2025-03-10
Receptas, kuris dar niekad nenuvylė – burnoje tirpstantys kibinai
Karšti

Receptas, kuris dar niekad nenuvylė – burnoje tirpstantys kibinai

2025-03-06
Viena svarbi detalė norint išvirti skaniai žirnius
Karšti

Viena svarbi detalė norint išvirti skaniai žirnius

2025-03-06
  • Apie Riebų katiną
  • Svetainės taisyklės
  • Privatumo politika
  • Susisiekime

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos