Riebuskatinas.lt
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
Riebuskatinas.lt
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus

Kepti vištienos sparneliai

2023-06-20
Karšti
0 0
Kepti vištienos sparneliai
Pasidalink FacebookPasidalink TelegramSiųsk drauguiPasidalink Linkedin
Žinau, kad mano sekėjai išmano kaip reikia kepti kepsninėje vištienos sparnelius ir kumpelius, bet visgi prasidedant vasaros sezonui aš tai priminsiu.
Vienas iš paprasčiausių būdų yra tiesiog, tik nuplovus vištienos sparnelius ir juos gerai nusausinus, dėti ant grotelių ir kepti visą laiką juos konditeriniu teptuku drėkinant pasigamintu tam skysčiu (šviesus alus ir mėgstami vištienos prieskonių miksai ar žolelės). Kepimo metu pagamintas skystis ne tik neleis vištienai išsausėti, bet ir pagardins ją prieskoniais. Tokio kepimo metu gaunasi gražiai apskrudę, sultingi sparneliai.
Vištiena kepdama greit išsausėja, tad norint ją nuo to apsaugoti rekomenduoju kepant, net prieš tai pamarinuotą vištieną nepatingėti ir kepimo metu vis aptepti ar tai anksčiau minėtu skysčiu, ar pačių jūsų sumiksuotu padažiuku.
Padažiukų galite prisigaminti kokių tik jūsų fantazija pasufleruoja. Norėsite saldesnio – naudosite medų, granatų padažą, mėgstate aitresnį – čili pipiriukus.
Dar vienas pastebėjimas, kurį jūs irgi manau visi žinote ir jokia čia jums ne naujiena, tai sparnelių galiukai, kurie visada kepant nudega, tad daugelis juos net nupjausto prieš kepant. Aš rekomenduoju prieš kepant juos sunerti taip, kaip pavaizduota mano nuotraukose. Tada galiukai nesudegs ir negadins vaizdo lėkštėje ir jūs galėsite jais dar ir pasimėgauti valgant, nes įmirkę apteptu gleizu jie gaunasi pasakiški – krimst krimst.
Taip pat niekada nemarinuokite vištienos iš vakaro. Vištienai pakanka ir poros valandų.
Nuotraukose kepti sparneliai ir kumpeliai marinavosi šaldytuve kelias valandas. Marinatui naudojau česnakiukus, pora šaukštų garstyčių, šaukštas alyvuogių aliejaus, vištienos prieskoniai,nykščio dydžio susmulkintas imbiero gumbelis.
Kepiau ant nedidelės kaitros, KAMADO kepsninė laikė temperatūra apie (150C ), tad su tradicinėmis kepsninėmis be dangčio nepersistenkit su kaitra. Na, o kepimo metu 3-4 kartus aptepiau paukštieną pasigamintu padažiuku. Kadangi esu mėgėjas saldesnio, tai šį kartą naudojau: pora šaukštų aliejaus, 3-4 šaukštus granatų padažo, 5-6 v. š. pomidorų pastos, šaukštelį sojos padažo.
Gavosi sultingi tiek sparneliai, tiek kumpeliai, jokio padažo valgant jiems jau nebereikia.
Skanaus😍


Gal patiks?

Bandos ant kopūsto lapo
Karšti

Bandos ant kopūsto lapo

2025-03-10
Receptas, kuris dar niekad nenuvylė – burnoje tirpstantys kibinai
Karšti

Receptas, kuris dar niekad nenuvylė – burnoje tirpstantys kibinai

2025-03-06
Viena svarbi detalė norint išvirti skaniai žirnius
Karšti

Viena svarbi detalė norint išvirti skaniai žirnius

2025-03-06
  • Apie Riebų katiną
  • Svetainės taisyklės
  • Privatumo politika
  • Susisiekime

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos