Žinau, kad mano sekėjai išmano kaip reikia kepti kepsninėje vištienos sparnelius ir kumpelius, bet visgi prasidedant vasaros sezonui aš tai priminsiu.
Vienas iš paprasčiausių būdų yra tiesiog, tik nuplovus vištienos sparnelius ir juos gerai nusausinus, dėti ant grotelių ir kepti visą laiką juos konditeriniu teptuku drėkinant pasigamintu tam skysčiu (šviesus alus ir mėgstami vištienos prieskonių miksai ar žolelės). Kepimo metu pagamintas skystis ne tik neleis vištienai išsausėti, bet ir pagardins ją prieskoniais. Tokio kepimo metu gaunasi gražiai apskrudę, sultingi sparneliai.
Vištiena kepdama greit išsausėja, tad norint ją nuo to apsaugoti rekomenduoju kepant, net prieš tai pamarinuotą vištieną nepatingėti ir kepimo metu vis aptepti ar tai anksčiau minėtu skysčiu, ar pačių jūsų sumiksuotu padažiuku.
Padažiukų galite prisigaminti kokių tik jūsų fantazija pasufleruoja. Norėsite saldesnio – naudosite medų, granatų padažą, mėgstate aitresnį – čili pipiriukus.
Dar vienas pastebėjimas, kurį jūs irgi manau visi žinote ir jokia čia jums ne naujiena, tai sparnelių galiukai, kurie visada kepant nudega, tad daugelis juos net nupjausto prieš kepant. Aš rekomenduoju prieš kepant juos sunerti taip, kaip pavaizduota mano nuotraukose. Tada galiukai nesudegs ir negadins vaizdo lėkštėje ir jūs galėsite jais dar ir pasimėgauti valgant, nes įmirkę apteptu gleizu jie gaunasi pasakiški – krimst krimst.
Taip pat niekada nemarinuokite vištienos iš vakaro. Vištienai pakanka ir poros valandų.
Nuotraukose kepti sparneliai ir kumpeliai marinavosi šaldytuve kelias valandas. Marinatui naudojau česnakiukus, pora šaukštų garstyčių, šaukštas alyvuogių aliejaus, vištienos prieskoniai,nykščio dydžio susmulkintas imbiero gumbelis.
Kepiau ant nedidelės kaitros, KAMADO kepsninė laikė temperatūra apie (150C ), tad su tradicinėmis kepsninėmis be dangčio nepersistenkit su kaitra. Na, o kepimo metu 3-4 kartus aptepiau paukštieną pasigamintu padažiuku. Kadangi esu mėgėjas saldesnio, tai šį kartą naudojau: pora šaukštų aliejaus, 3-4 šaukštus granatų padažo, 5-6 v. š. pomidorų pastos, šaukštelį sojos padažo.
Gavosi sultingi tiek sparneliai, tiek kumpeliai, jokio padažo valgant jiems jau nebereikia.
Skanaus