Šiame video aš jums parodysiu kaip greitai galima pasigaminti skanios šaltienos iš jautiena ir kiaulienos nenaudojant jokios želatinos.
Recepte nurodyti produktų kiekiai dviejų – dviejų su puse litrų indui.
Šaltienai mums reikės:
– kiaulės kojos,
– kiaulės kaulo, liaudyje vadinamo cukriniu,
– kiaulienos apie 500g.,
– jautienos apie 500 g.,
– 2 morkų,
– 1 svogūno,
– 2 galvučių česnako,
– 2 a.š. druskos,
– 1 a.š. pipirų mišinio,
– 3 lauro lapų,
– salieros šaknies,
– krapų, petražolių, kalendros.
– 1,5ltr. Vandens.
Kiaulienos koją ir kaulą perkertame pusiau. Nuviręs, kiaulės kojos kartu su cukriniu kaulu, sultinys atliks želatinos vaidmenį, ir leis šaltienai sustingti natūraliu būdu. Mėsą ir kaulą, bei koją nuplauname. Į greitpuodį pirma sudedame daržoves, ant jų viršaus dedame koją, kaulą, bei mėsą. Vandens pilame nedaug, tik tiek kad apsemptų pusę turinio. Kadangi virsime greitpuodyje, jame ne tik kad mažai skysčio nugaruos, bet ir padaugės, nes jo išskirs mėsa ir daržovės. Taip pat į puodą dedame 1 a.š. druskos, pipirų šaukštelį, lauro lapus. Druskos dedu nedaug, nes sultinį gardinsiu vėliau prieš užpilant šaltieną. Greitpuodį pastatome ant kaitlentės ir verdame 3 val.
Po 3 val. mes turime puikiai suvirusią mėsytę, kuri vos palietus su šakute subyra, ir nemažai sultinio.
Mėsą susmulkiname. Ją sumaišysime su susmulkintu šviežiu česnaku. Atskirai išsiverdame morką, kuria gražinsim šaltienos indą (verdame apie 15 min.). Tada indo, kuriame gaminsime šaltieną, dugną išdedame morkytėmis, petražolėmis, ir sudedame mėsą. Turinį užpilame nukoštu sultinių, kurį prieš tai pagardiname druska pagal skonį, jei yra poreikis ir prieskoniais. Sultinio aš asmeniškai pilu tik tiek kad apsemtų mėsą. O jūs jei mėgstate drebučius galite jo pilti ir daugiau.
Pagamintą šaltieną dedame į šaldytuvą. Po paros jau bus galima skanauti.
SKANAUS