Prisipažinsiu pagal šį receptą gaminau pirmą kartą.
Idėja iškepti šį vyniotinį gimė bandant rasti atsakymą, ką pasigaminti pusryčiams, nes jau viskas atsibodo… Manau daugelį kamuoja šis klausimas, ne tik rytais, bet ir gaminant šeimai pietus ar vakarienę…
Kadangi esu didelis mėgėjas rytais valgyti patiekalus iš kiaušinių, tad taip gimė šis vyniotinis.
Gavosi ne tik skanūs, bet ir manau nesuklysiu teikdamas, jog labai gražūs pusryčiai 😍😍
ingredientai:
– 7 kiaušiniai
– 1 morka
– 5 skiltelės česnako
– žiupsnelis krapų
– 4-5 v. š. grietinės
– 300g. sūrio macorela
– druska, pipirai
– šlakelis aliejaus
– 1v.š. ryžių miltų (bet tiks ir kitokie)
Kiaušinius išplakame su 3 šaukštais grietinės, dedame prieskonių, šaukštą miltų, tada per burokinę tarką sutarkuotą morką ir gerai išmaišę išpilame į skardą išklotą kepimo popierium. Kepimo popierių prieš tai ištepkite aliejumi, tam naudokite konditerinį teptuką (nepersistenkit su aliejum, jo reikia tik šlakelio). To pačio teptuko pagalba vėliau paskirstykite tolygiai ir morkas bei patį plakinį po skardą, mes nenorime, kad vaizdelis gautus nekoks.
Kepame apie 15 min. įkaitintoje orkaitėje iki 180C
iškeptam vyniotinio pagrindui leidžiame atvėsti skardoje iki kambario temperatūros, tik tada jį išimame ir apvertę pasidedame ant stalo, ant kurio jį aptepsime įdaru.
mocarelą sutarkuojame, dedame susmulkintą česnaką, supjaustytus krapus, pora šaukštų grietinės ir prieskoniukų pagal skonį. Viską gerai išmaišome.
Nepamirškite, kad būtinai reikia pagarindą apverstą turėti, nes kita pusė – gražesnė bus į išorę.
Peilio pagalba neskubėdami paskirstome įdarą per visą padą. Nebūtina įdaru tepti iki kraštų.
Paruoštas, vyniotinis keliauja valandai į šaldytuvą…
Vaizdelis išties gaunasi neblogas, o ir skonis pasaka