Picerijų savininkai nesijaudinkite, į picerijas žmonės kaip ėjo taip ir eis, bet pasigaminę picą namie, tikrai tą dieną pas jus vargu ar be užsuks.
Tad jūsų visų dėmesiui neįmantrus picos receptas, kurį pavyks padaryti net ir mažai įgudusiam virtuvės šeimininkui.
Picos tešla:
– 250g. miltų,
– 3g. druskos,
– 150ml. vandens,
– 7g. sausų mielių,
– 10g. cukraus,
Į miltus sudedame druską, gerai išmaišome. Tada atskirai į drungną vandenį sudedame mieles, cukrų. viską gerai išmaišome.
Minutę leidžiame pastovėti, tada pilame ant miltų ir minkome kol gaunasi vientisa tešla. Tada tešlą dedame į indą, apipilame alyvuogių aliejumi, ir uždengiame šlapiu rankšluosčiu.
Laukiame apie valandą kol tešla pakils.
Suformavę picos padą pagal skardą arba pagal turimą picos kepimo akmenį. Jos paviršių ištepame pomidorų pastą, aš pomidorų pastą šį kartą maišiau su pomidorų padažu.
Sudedame tarkuotą kietąjį sūrį, pjaustyta gabaliukais mocarelą, barstome smulkintą raudoną svogūną, porą. Dedame apkepintus vištienos file gabaliukus.
Katinienė mėgėja konservuotų kukurūzų dar ir jų pabarstė ant picos.
Picą kepiau orkaitėje 200C apie 20 minučių. Kadangi orkaitės nevienodai kepa, kepimo laikas gali skirtis.
Ant iškeptos picos pabarstome baziliko lapelių.
O tada skanaus.