Palyginus, tai patiekalas nereikalaujantis didelės kulinarines patirties ir įgūdžių.
Paršelio skrandžiai isigyti Norfoje. Jau iš parduotuvės jie švarūs, be pašalinių turinio likučiu ir be nemalonaus kvapo.
Tiesiog kelis syk praplaunam vidu ir išore ir vsio.
Idarui manau tinka daug kas – subproduktai, mesytė, malta mėsa ir t.t.
Aš pasirinkau bulvių tarki ir faršą, turėjau kaip tik maltos elnienos kartu su kiaulaites lašiniais ir du skrandžius.
Taigi viena idariau tarkiu. Tarki paskaninau keptais spirgučiais su svogūnais, juodu maltu pipiru ir kažkiek čili drybsniais. Pasūdžiau.
Kitą skrandį farširavavau faršu, kurį papildžiau apvirtais ryžiais, zira ( kuminas ) , juodais pipirais, sulaužiau lauro lapeli ir džiovinta čili ankšti ant viršaus užmečiau ir abu skrandžius užsiuvau.
Svarbu – kadangi planuota, kad įdarytus skrandžius kepsiu „duchovkeje”, o ne virsiu, tai skrandžio turinį pildyt reik dviem trečdaliais ( 2/3 ), ne daugiau. Nes nuo temperaturinio šoko orkaiteje, skradžiai susitraukia!
Tai va, idarytus skradžius dedam i blėką, įpilam apie 0.5L vandens, ant viršaus apklojam aliuminine folija ir kišam i „duchovke”.
180C, apie 3h. Po maždaug 2h nuimame folija, temperatura sumažinam iki 160C, ir kepam toliau, nepamiršdami skrandžius vartyti ir viso proceso metu badyti adata, kad išleist viduj susidariusi spaudimą ir šaukštu apipilam blėkoje susidariusiomis sultimis.
Vsio, maždaug po 3h skradžiai įgauna sexy spalvikę ir tai reiškia, kad galima pradėt banketą
Patiekalas gardus tiek karštas, tiek šaltas
Nugalėtojus skelbsime Velykų šventą rytą.
Norite dalyvauti konkurse? Atsiųskite savo recepto aprašymą ir nuotraukas facebook Riebus katinas asmenine žinute.
Už šį receptą balsuoti galite čia