Riebuskatinas.lt
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
Riebuskatinas.lt
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus

Įdarytas paršelio skrandis. Patiekalas labai skanus, bet nevisi išdrįsta jo paragauti

2025-02-22
Karšti
0 0
Įdarytas paršelio skrandis. Patiekalas labai skanus, bet nevisi išdrįsta jo paragauti
Pasidalink FacebookPasidalink TelegramSiųsk drauguiPasidalink Linkedin

Palyginus, tai patiekalas nereikalaujantis didelės kulinarines patirties ir įgūdžių.

Paršelio skrandžiai isigyti Norfoje. Jau iš parduotuvės jie švarūs, be pašalinių turinio likučiu ir be nemalonaus kvapo.

Tiesiog kelis syk praplaunam vidu ir išore ir vsio.

Idarui manau tinka daug kas – subproduktai, mesytė, malta mėsa ir t.t.

Aš pasirinkau bulvių tarki ir faršą, turėjau kaip tik maltos elnienos kartu su kiaulaites lašiniais ir du skrandžius.


Taigi viena idariau tarkiu. Tarki paskaninau keptais spirgučiais su svogūnais, juodu maltu pipiru ir kažkiek čili drybsniais. Pasūdžiau.

Kitą skrandį farširavavau faršu, kurį papildžiau apvirtais ryžiais, zira ( kuminas ) , juodais pipirais, sulaužiau lauro lapeli ir džiovinta čili ankšti ant viršaus užmečiau ir abu skrandžius užsiuvau.


Svarbu – kadangi planuota, kad įdarytus skrandžius kepsiu „duchovkeje”, o ne virsiu, tai skrandžio turinį pildyt reik dviem trečdaliais ( 2/3 ), ne daugiau. Nes nuo temperaturinio šoko orkaiteje, skradžiai susitraukia!


Tai va, idarytus skradžius dedam i blėką, įpilam apie 0.5L vandens, ant viršaus apklojam aliuminine folija ir kišam i „duchovke”.

180C, apie 3h. Po maždaug 2h nuimame folija, temperatura sumažinam iki 160C, ir kepam toliau, nepamiršdami skrandžius vartyti ir viso proceso metu badyti adata, kad išleist viduj susidariusi spaudimą ir šaukštu apipilam blėkoje susidariusiomis sultimis.


Vsio, maždaug po 3h skradžiai įgauna sexy spalvikę ir tai reiškia, kad galima pradėt banketą 🤗

Patiekalas gardus tiek karštas, tiek šaltas 👌

Recepto autorius – Erikas Janavicius
Šis receptas dalyvauja konkurse – „Gaminu namie su meile“.
Konkursui prizus įsteigė delicia’s spices.
1 vieta – 8vnt. delicia’s spices prieskonių,
2 vieta – 6vnt. delicia’s spices prieskonių,
3 vieta – 4vnt. delicia’s spices prieskonių,
Nugalėtoją išrinks skaitytojai atiduodami balsus po šiuo receptu facebook Riebaus katino puslapyje paspausdami patiktuką ar kokią kitą emociją.

Nugalėtojus skelbsime Velykų šventą rytą.

Norite dalyvauti konkurse? Atsiųskite savo recepto aprašymą ir nuotraukas facebook Riebus katinas asmenine žinute.

Už šį receptą balsuoti galite čia

Gal patiks?

Bandos ant kopūsto lapo
Karšti

Bandos ant kopūsto lapo

2025-03-10
Receptas, kuris dar niekad nenuvylė – burnoje tirpstantys kibinai
Karšti

Receptas, kuris dar niekad nenuvylė – burnoje tirpstantys kibinai

2025-03-06
Viena svarbi detalė norint išvirti skaniai žirnius
Karšti

Viena svarbi detalė norint išvirti skaniai žirnius

2025-03-06
  • Apie Riebų katiną
  • Svetainės taisyklės
  • Privatumo politika
  • Susisiekime

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos