Riebuskatinas.lt
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
Riebuskatinas.lt
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus

Šalto rūkymo šoninė

2023-06-20
Užkandžiai
0 0
Šalto rūkymo šoninė
Pasidalink FacebookPasidalink TelegramSiųsk drauguiPasidalink Linkedin
Mums reikės:
– 1 kg kiaulienos šoninės;
– 30g. (arba 1 v.š. su kaupu) druskos;
– 0.5 a.š. maltų lauro lapų;
– 0.5 a.š. cukraus;
– juodųjų pipirų (pagal skonį)
– kvapiųjų pipirų (pagal skonį)
– česnako 3-4 skiltelių.
Aš šį kartą rūkinau 6kg. Tai nurodytą kiekį prieskonių dauginau iš šešių. Visus prieskonius sumaišome, ir jais įtriname mėsą. Česnakų nenaudojame, jų reiks vėliau.
Tada mėsą sudedame į indą ir dedame savaitei į šaldytuvą. Aš asmeniškai kasdien susidariusį skysti nupildavau.
Taip mėsą šaldytuve laikome 6 dienas. Atėjus šeštai dienai mėsą įtriname česnakais ir paliekame dar parai pastovėti šaldytuve.
Kitą dieną mėsą gerai nuplauname. Nebijokite, prieskoniai jau įsigėrę į mėsą, ir nuplovus jų dėti nebereikia. Kitas etapas – mėsos sausinimas. Šiaip rekomenduojama nuplautą mėsą palikti ant grotelių parai, kad ji išsausėtų. Aš šį kartą sausinau 5 val., ir kas valandą mėsą vis nusausindavau popieriniais rankšluosčiais.
Rūkinau 7val. 40-42C temperatūroje. Tada palikau mėsą pailsėti rūkykloje per naktį ir kitą dieną rūkinau dar 3val. 50C temperatūroje. Šonkauliams užteko ir valandos antrą dieną.
Tada vėsioje namo vietoje leidau mėsai pailsėti pora dienų ir taip „susivaikščioti” dūmui. Tas laukimas sunkiausias, nes rūkintos mėsos kvapas toks gaivus ir kviečiantis paskanauti, kad sunku susilaikyti neatsipjovus riekelės.
P.s. didžiausios rekomendacijos “Abas” rūkyklai ( Gera rūkykla). Praėjusiais metais prieš įsigyjant šį aparatą turėtos abejonių ar man jos reikia, išgaruoja su kiekvienu nauju rūkinimu. Jei lyginti mėsą išrūkintą namie su parduotuvėje pirkta, tai lyg lyginti du bučinius su ta pačia moterimi, tik vienas būtų per stiklą…


Gal patiks?

Labai paprastas, daug darbo nereikalaujantis duonos receptas
Užkandžiai

Labai paprastas, daug darbo nereikalaujantis duonos receptas

2025-01-23
Kai išmokau kepti bulvių traškučius, į pirktinius nebežiūriu
Užkandžiai

Kai išmokau kepti bulvių traškučius, į pirktinius nebežiūriu

2023-09-20
Brandintos rūkytos jautienos sumuštinis
Užkandžiai

Brandintos rūkytos jautienos sumuštinis

2023-06-20
  • Apie Riebų katiną
  • Svetainės taisyklės
  • Privatumo politika
  • Susisiekime

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos