Pamaniau, kad šis patiekalas kaip niekas kitas tinka šiai rubrikai. Nes tiek jo išvaizda, tiek skonis puikiai perteikia kaip galima sugadinti patiekalą jei jį gamini atbulomis rankomis.
Kai rinkdamiesi patiekalus su Katiniene aptarinėjome kainas, ji minėjo, kad kainos greičiausiai vietiniams gyventojams per didelės. O aš atvirkščiai, sakiau, kad kainos į mažąją pusę, ir kaip argumentą paminėjau šamo filė kainą.
Nepamenu kada teko matyti kur restorane šamo patiekalo kainą žemesnę nei 20€.
Taip pat nepamenu kada yra tekę matyti taip nevykusiai išpildytą patiekalą.
Nors geriau jį išpildyti pagal esamą receptūrą negalėtų net „Michelin” žvaigždėmis įvertinto restorano virtuvės šefas.
Ir tam priežastis 3 skirtingi padažai suvelti į vieną patiekalą. Kas sakė kūrusiam meniu, kad maišyti skirtingų regionų virtuves vienoje lėkštėje yra teisinga, ypač tada kai naudojami padažai kardinaliai skiriasi ir pjaunasi tarpusavyje, o ne vienas kitą papildo.
Pabandykite įsivaizduoti patiekalo skonį. Ant virtų saldžių bulvių užteptas švelnus trintas avokadas. Tada ant jo uždėtas gerai sukepintas šamo uodegigalis, o ant jo viršaus aitrus chermoula padažas, kuriam sodrių spalvų suteikia ne tik česnakas, bet ir kalendros, kuminas, citrina.
P.S. Atiduoti savo balsą už šį patiekalą galite užsukę čia
Vasario 16-osios g. 13A, Šilalė