Atrodo, kad šašlykų receptais jau nieko nebe nustebinsi, bet neskubėkite taip teigti neperskaitę šio recepto.
Be pasakiško skonio dar vienas pliusas šio recepto, kad taip marinavę šašlykus, juos galėsite jau kepti už poros valandų.
Tad ko mums reikės:
Proporcijas surašysiu 2kg. kiaulienos sprandinės.
– druska iki 20g.,
– pipirų mišinio pagal skonį,
– 4 vidutinio dydžio pomidorų,
– 4 vidutinio dydžio svogūnų,
– 2 vidutinių raudonų paprikų.
Paprikas, svogūnus ir pomidorus supjaustę į keturias dalis, sutrinkite smulkintuvu. Į smulkintuvą įpilkite šiek tiek vandens prieš pradedant smulkinti daržoves.
Mums visos tos sutrintos masės nereikės, mums bus reikalingos tik daržovių sultys.
Tuomet tirščius atskirti nuo sulčių naudojau medicininį „merlių”, kurio gausite pirkti bet kurioje vaistinėje.
Prieš naudojant pipirus aš juos mėgstu susmulkinti pats, bet jūs galite naudoti ir maltų pipirų mišinį.
Mėsą supjaustome panašiais, vienodais kubeliais kaip supjausčiau aš, bet jei pas jus didelė kepsninė, galite pjaustyti ir didesniais.
Tada pereiname prie mėsos marinavimo.
Suberiame prieskonius, tada užpilame daržovių sultis ir viską gerai išmaišome.
Po dviejų valandų jau galite kepti.
Taip marinuotus šašlykus rekomenduoju laikyti ne ilgiau 4 valandų, nes svogūnai greitai dirba marinavimo darbą, ir jei paliksite sekančiai dienai, jūsų kiaulienos sprandinė gali virsti medūzomis…
Kepant šašlykus daug nevartykite, leiskite jiems apskrusti iš visų pusių, savyje uždarant mėsos sultis.
Na o tada skanaus.