Šia tema jau pasisakė visi dienraščiai.
Noriu pasisakyti šia tema ir aš, skirtingai nei jie aš dalinsiuosi savo patirtimi, o ne internetinėse platybėse pagriebta meniu nuotrauka, kurioje kažkas įamžino šaltibarščių kainą – 8,50€.
Jei mano tikslas būtų jus išgąsdinti tai aš jums parodyčiau vieno Palangos restorano meniu, kuriame „Kijevo” kotletas kainuoja – 40,00€.
Bet mano tikslas nėra į „aparpalį” nuvaryti likusias senutes, kurių dar „nedamušė” šaltibarščių kaina.
Mano tikslas yra parodyti jums kitokią Palangą, ir jos garsiąją Basanavičiaus gatvę.
Tad klausimas toks – už kiek garsiojoje gatvėje gali pavalgyti 4 asmenys?
Po trumpos įžangos jums noriu pristatyti – „Šeimos kavinę Kišenė”.
Greičiausiai mes ją būtume praėję, kaip tai darydavome kasmet, nes įžvelgti tarp suvenyrų kioskelių besislepiančią maitinimo įstaigą misija beveik neįmanoma.
Ir jei žioplinėjant suvenyrų kioskeliuose būtume neužuodę kepamo kebabo greičiausiai būtume valgę kokioje kitoje Basanavičiaus gatvės maitinimo įstaigoje.
Mus besidominčius kebabais pastebėjo kavinės darbuotojai, tad jų pakviesti atsidūrėme vidiniame „Kišenės” kiemelyje.
Pasijutau lyg patekęs į tuos laikus kai Lietuvoje kazino buvo draudžiami ir daugelis jų veikdavo nelegaliai, o į Kazino patekdavo tik su rekomendacijomis.
Šeimos kavinės „Kišenė” terasa taip pat lyg slėptųsi nuo Basanavičiaus gatvėje šurmuliuojančios masės.
Užėjęs į terasą pasijunti lyg laiko mašina būtum perkeltas į kitą miestą. Jokio žmonių susibūrimo ir jokių eilių prie įėjimų į kavines.
Dienos pietūs – sriuba ir pagrindinis patiekalas čia kainuoja tik 8€. Vis dar jums brangu pavalgyti Palangoje?
Bet apie tai vargu ar kas parašys be manęs, nes geriau yra žmones gąsdinti didelėmis kainomis Palangoje, lyginant jos kainas su 3* viešbučiu Turkijoje.
Jei jūsų vaikai maži, tai laikas kol bus gaminamas maistas jiems čia tiktai neprailgs.
Maniškiai deja jau iš to amžiaus išaugę.
Pasidžiaugusi dienos pietų kainomis mano šeima visgi nusprendė patiekalus rinktis iš pagrindinio meniu.
Ir čia buvo kainų, kurios išgąsdintus aukštomis kainomis Palangoje priverstų pakeisti nuomonę.
Dienos sriuba – 3,50€., „Karbonadas” – 9,50€.
Žinoma, kad norėdamas būčiau tilpęs ir į 50€ sumą už pietus, tereikėjo užsakyti 4 karbonadus ir stalo vandens, bet abejoju ar tekstai apie karbonadus jums dar nepabodę.
Tad pradėkime nuo tokio derinio.
Gal naminis limonadas nieko bendro su kepta duona ir neturi, bet kepta duona su sūriu mėgstamiausias mano vaikų užkandis nuo vaikystės.
Kebabas su vištiena (didl. pr.) – 9,50€
Vienas iš mano sūnų didelis kebabų mėgėjas, bet ir jis turėjo pripažinti, kad neatsimena kada užsakęs taip vadinamą – „kebabą lėkštėje”, jį gavo ne plastmasinėje vienkartinėje dėžutėje.
Kebabo kaina kiek didesnė nei mes įpratę mokėti Kaune, bet mielieji nepamirškime, kad tai Palangos širdyje Basanavičiaus gatvėje užsakytas kebabas, o ir garnyre buvo nepagailėta agurkų, ar pomidorų.
Grill lašiša – 17,00€
Taip taip, tai mėgstamiausia Katinienės žuvis – lašiša. Nors Katinienė manęs prašė nieko blogo nesakyti apie lašišos patiekalą, bet jus gi mane puikiai žinote…
Tad kelias pastabas dėl žuvies aš visgi pasakysiu. Norėjosi matyti lašišą kiek labiau apkeptu paviršiumi, ir sviestukas, kuris čia kaip ir tiko, daug labiau būtų žiūrėjęsis jei jis būtų buvęs pamaišytas su prieskoninėmis žolelėmis.
Firminiai „Kišenės” šonkauliai – 17,00€
BBQ šonkauliai yra patiekalas, kurį aš asmeniškai gaminu geriausiai lyginant su kitais patiekalais, ir net esu pasidalinęs keliais BBQ šonkauliukų receptais.
Tad vertindamas šį patiekalą maitinimo įstaigose turiu su kuo jį lyginti.
Firminiai „Kišenės” šonkauliai buvo sultingi, bet iki tobulumo jiems pritrūko tik intesyvesnio skonio BBQ glajaus. Gal kažkas su manim nesutiks, sakys, kad pas žmones skoniai skirtingi, bet BBQ glajaus padažo recepto išgryninimui aš asmeniškai skyriau ne vienerius metus.
Tad šiek tiek pažaidus su padažu, papildžius jį sojos, vorčesterio padažais būtų galima išgauti ženkliai intensyvesnį poskonį.
Lietiniai su varške – 7,00€
Nors sūnus jau be penkių minučių pilnametis, jis vis dar nėra abejingas lietiniams su varške.
Ką čia sūnus, prisipažinsiu ir aš po vieno lietinio kąsnio norėjau dar vieno. Skanūs minkšti lietiniai, geras, ne sausas varškės įdaras.
Net neabejoju, kad jūsų mažyliai po apsilankymo šioje kavinėje minės du dalykus – batutą ir lietinius su varške.
Sūrio pyragas – 5,00€
Deserto jau nebereikėjo, nes buvome pasisotinę po pagrindinių patiekalų, bet negi nepalepinsiu savo mylimų heiterių papildomu patiekalu…
Sūrio pyragas yra vienas iš mano favoritų, nes aš nemėgstu itin saldžių desertų, man desertuose turi dominuoti minimalus saldumas besimaišantis su gaivumu.
Tad šis desertas tai puikiai išpildė.
Reziumuoju. Nepaminėjau padavėjų darbo, bet jie mūsų stalui pasikeisdami skyrė daug dėmesio. Vienu metu pagalvojau, kad jie pastebėjo kaip filmuoju, bet vėliau šio spėjimo teko atsisakyti, nes prie gretimo stalelio prisėdusi porelė sulaukė panašaus dėmesio.
Nors ir vasara, ir saulutė ritinėjasi žeme, ir nuotaika pasakiška, visgi vertinti aukštu balu kavinės negaliu.
Bet rašydamas 4/5 siūlau šeimos kavinės „Kišenė” virėjams išspręsti mano minėtas klaidas, ir kas žino, gal aš dar šią vasarą sugrįšiu patikrinti kaip jiems tai pavyko įgyvendinti.
O jums mylimi skaitytojai rekomenduoju čia apsilankyti ir patiems įvertinti, gal jūs nebūsite tokie priekabūs kaip jūsų visų mylimas Riebus katinas.
J. Basanavičiaus g. 20A, Palanga