Daug teko eksperimentuoti, kol pagaliau nugludinau BBQ šonkaulių receptuką. Tam, kad gautųsi sultingi šonkauliai reikalinga ne tik atitinkama kepimo eiga, bet svarbu ir teisingai pasirinkti šonkaulius. Jei pasirinksime kaulėtus su mažai mėsos, tai teks juos graužti, o ne mėgauti šonkauliais. Jei pasirinksime su didesne paltimi mėsos, gausis jau nebe šonkauliai, o šoninė su kaulais. Šoninė irgi labai skanus patiekalas, bet daug riebesnis nei šonkauliukai. Tad aš šį kartą kepsiu optimaliausią variantą iš tų, kuriuos galėjau rasti turgaus pasiūloje. BBQ šonkaulius iš vakaro suprieskoniuojame BBQ kanzaso sausu mišiniu (nuorodą į video kaip prieskonius pasigaminti rasite apašioje aprašymo) prieš tai patepę aliejumi. Jei tai būtų iberico šonkauliai, tai juos kepti galėtume jau po 30min., bet lietuviškai ar lenkiškai kiaulaitei teks per naktį pagulėti šaldytuve įvyniotai į maistinę plėvelę, tam kad prieskoniai geriau sudirbtų. Na o kitą dieną kepame. Konkrečiai mano šios dienos šonkauliams pakaks pirmo apkepimo 130C temperatūroje apie 1,5val. Tada mėsą įvyniosime į foliją. Bet vyniojimo metu galite dar šonkaulius subarstyti tais pačiais prieskoniais ir įpilkite į foliją garstyčių ir obuolių sulčių mikso (santykis 1 v.š. garstyčių/ 200-300ml. obuolių sulčių). Kepsime dar apie dvi valandas panašioje temperatūroje, bet nežemesnėje kaip 130C. Po dviejų valandų šonkaulius išimsime iš folijos ir padėję ant grotelių sutepsime BBQ kanzaso glajumi (nurodą į video kaip jį pasigaminti rasite apačioje aprašymo). Padažo tepkite nei per daug, nei per mažai. Jei užtepsite per mažai apkepinėjami šonkauliai išsausės, jei užtepsite per daug šonkauliai jo viso neįgers ir tai ne tik gadins skonį bet ir valgant padažas varvės nuo šonkaulių. Geriau tepkite per kelis kartus – pora kartų kas 10 min. Suprasti turite vieną, kad kepimo laikas ir prieskonių, bei gleizo kiekis priklauso proporcingai nuo šonkaulių storio. Kuo stambesni gabalai tuo visko prireiks daugiau, ir prieskonių, ir padažo ir kantrybės kol jie iškeps.