Pjauname keleto „vyriškų” pirštų storio jautienos gabaliuką. Dedame ant išmirkytos vandenyje kedro lentelės. Grilius 120C, su deflektoriumi, rūkiname 15 min. Jei labai šalta lauke, tikiuos Hefaistas neužpyks, – jungiame orkaitę be vėdinimo, temperatūra 160C.
Jautieną supjaustome itin mažais gabaliukais. Sumaišome su smulkiai pjaustytu mėlynuoju svogūnu, truputis druskos bei pipirų. Padažui 30% Sriracha hot chilli padažas, 70% – majonezas. Viską sumaišome kartu. Galite pagardinti kaparėliais ar smulkintais karnišonais.
Ant Jūsų mėgstamos duonos užpilame alyvuogių aliejaus ( iš abiejų pusių) bei paskrudiname ją ant silikoninio kilimėlio.
Smulkiai supjaustome avokadą. Jį šaukštelio pagalba suformuojame apvaliame indelyje. Ant viršaus dedame tartar’o mišinį. Pagardiname sultenėmis ar kitais Jums patinkančiais žalumynais.
Esu tikras, kad ir nemėgstantys žalios mėsos skonio, su malonumu mėgausis šiuo receptu:)
P.S. Žalios mėsos gurmanams, rekomenduoju plonai supjaustytą parūkytą jautieną pagardinti lašeliu balzamiko bei žalumynais su Guacamole bei Sriracha padažais, daigintomis sėklomis.