Vištienos vyniotiniai kaip velykiniai kiaušiniai, niekada antrą kartą panašiaus nepadarysi. Tai rašydamas turiu galvoje vaizdą, kurį matote perpjovę vyniotinį. Gal tai ir žavi.
Aišku, ir superinis jų skonis irgi didelė priežastis, kodėl dažnai juos kepu.
Vyniotiniui mums reikės:
– Vištienos filė apie 1kg.,
– dž. Slyvų,
– dž. Abrikosų,
– garstyčių,
– prieskonių,
– krapų,
– petražolių,
– česnakų.
Lengviausia susidėti produktus ant stalo, sunkiau yra susukti vyniotinius… Vištieną supjaustome juostelėmis, iš jos suformuosime kilimėlį, ant kurio mano fantazija sudėliojo visus produktus. Tada įdomioji dalis – vyniotinio susukimas…
Vyniotinį tradiciškai kepu orkaitėje (4val. 100C).
Iškeptą vyniotinį prislėgiau, kad jis įgautų gražesnę formą.
Na, o kitą dieną pjaustome ir grožėdamiesi vyniotinio vidinėmis spalvomis skanaujame. Vaisių gausa atstoja net pačius skaniausius padažus.