Dažnai tenka lakstyti autostrada iš Kauno į Klaipėdą ir atgal.
Ir kas kart pravažiuodamas šalia autostrados įsikūrusią „Karpynę” prisimenu savo vizitą, kuris buvo prieš 7 metus.
Tada mūsų įspūdžiai buvo liūdni, o peržiūrėjęs seną apžvalgą net nustebau – koks tais laikais buvau dosnus vertindamas. Tada „Karpynei” skyriau 3/5 balo, nors dabar tokį pat maistą net nesudvejojęs vertinčiau 1/5 arba silpnu 2/5.
Kelis kartus bandžiau įkalbėti Katiniene stabtelėti ir papietauti šiame restorane, taip suteikiant jam antrą šansą, bet Katinienei nebuvo dar išblėsę slogūs prisiminimai po pirmo apsilankymo.
Tad kartą iš Kauno į Klaipėdą pajudėjęs be Katinienės dar Kaune žinojau, kad būtinais stosiu „Karpynėje”.
Prabėgo 7 metai, o čia lyg sustojęs laikas – niekas nepasikeitę.
Lyg būtų praėję tik kelios dienos po paskutinio mano vizito.
Tiesa, salėje atsiradęs nemalonus kvapas, kuris primena kažką surūgusio. Pasiklausęs pas darbuotojus, sužinojau, kad tai kvapas čia brandinamo alaus.
Panašius, bet netokius sodrius kvapus tekdavo užuosti vaikystėje Klaipėdos centre, prie dar veikiančios „Švyturio” alaus daryklos, bet tie nebuvo tokie nosį rėžiantys.
Keista, bet alų sau verdantys „HBH” Palanga panašiais kvapais užsukus pas juos į vidines patalpas savo svečių „neapdovanoja”.
Manau tuo galėtų pasirūpinti ir „Karpynė”.
Meniu „susitraukęs”. Anksčiau buvo keli lapai, o dabar viską sutalpino ant vieno.
Kaip ir visur, taip ir čia, kainos pakilo. „Žvejo žuvienė” kainavusi – 4,80€ dabar kainuoja – 6,20€.
Žvejo žuvienė – 6,20€
Žuvienė buvo tokia skani, kad už ją aš su mielu noru dar būčiau ir primokėjęs, bet daugiau jos šiame restorane niekada nebe užsisakysiu.
Ir kaltininkai to čia dirbantys virėjai, kuriems greičiausiai niekas nepaaiškino, kad restorane patiekti žuvienę su kaulais yra didžiulė nepagarba svečiui.
Gerai, kad aš prie stalo sėdėjau vienas, ir aplink mane prie gretimų stalelių nebuvo žmonių.
Kitu atveju jie būtų grožėjęsi vaizdu, kurio metu aš iš burnos žvejojau žuvies ašakas.
Ir jų buvo tiek, kad nuslėpti ašakų traukimą iš burnos man nebūtų pavykę niekaip.
Kaip ruošiama žuvienė be kaulų, aš nepasakosiu, bet jei tai įdomu restorano „Karpynė” virėjams, jiems tai manau papasakoti gali bet kurioje proftechninėje, kuri ruošia virėjus.
Karpynės gira – 3,00€
Džiugu, kad bent „Karpynės” giroje kaulų jau neberadau.
Skrudinti karpio gabaliukai – 14,90€
Specialiai užsisakiau „Skrudintus karpio” gabaliukus, kuriuos su Katinienė teko skanauti pirmo apsilankymo metu.
Tada jie man pasirodė nekepti, o virti.
Šį kartą karpio gabaliukai buvo apskrudę, bet jie buvo guminiai, ir po kelių karpio kąsnių aš nusprendžiau kad jie labiau tinka kokių skylių užsandarinimui nei valgymui.
Šalia patiektos apkeptos daržovės buvo be jokių prieskonių, toks jausmas kad jas tik apkepė ir apšlakstė aliejumi prieš patiekiant.
Reziumuoju. 25€ ir išėjau tik sriubos pavalgęs, o ir tą valgant reikėjo po kiekvieno jos šaukšto ašakas traukti iš burnos.
Karpis, gal nuo per didelio kiekio krakmolo tapęs guminiu man nepatiko, bet jei jie taip gamina, vadinasi kažkam taip tinka ir patinka.
Tad balas lieka tas pats 3/5.