Greitiems pietums pasirinkau brandintą antieną. Nuplovus šaltu vandeniu, odą įpjauname skersai bei išilgai ( geriau pasisavins marinatą bei gražiau apskrus kepant). Prieskoniai standartiškai – druska, pipirai, česnakai, keletas šaukštų medaus. Sudėjus į indą, išspaudžiau keletą saldžių apelsinų, kol antis tampa apsemta. Prieš kepimą laikome 1 val.
Smidrus nuplauname, nupjauname galiukus, paverdame penketą min., į vandenį dedame druskos. Porų viršutinį sluoksnį nulupame ir jo „atsiprašome”. Porą iki šerdies įpjauname peiliu, praskečiame. Daržoves papurškiame aliejumi, dedame persiladą.
Grilius standartiškai 120C, naudojau deflektorių. Antieną pradžioje apskrudiname ( odelės pusę), tada keletą kartų apversdami kepame iki 64C vidinės. Įmečiau keletą ąžuolo bačkų medienos gabaliukų gardesniam dūmo kvapui. Labiausiai nustebino poro poskonis.