Šiandien mano virtuvėje – aštuonkojis. Dažnai baidomės gaminti tokius egzotiškus patiekalus, nes galvojame, kad nesugebėsime skaniai ir tinkamai paruošti. Todėl noriu pakeisti jūsų nusistatymą ir pateikti patį paprasčiausią receptą, kuris skoniu tikrai nėra prastas.
Sunkiausias ir svarbiausias darbas yra tinkamai išvirti, tad griebiame puodą, pilame vandens, beriame juoduosius pipirų žirniukus, druską, dedame lauro lapus, smulkintą česnaką, svogūną, petražolių ir krapų kotus. Verdame apie 40 – 45 min., bet ne ilgiau!
Baigus virti ištraukiame aštuonkojį iš vandens, nusausiname, dedame į indą, apšlakstome aliejumi, beriame Delicia’s SEA FOOD prieskonius ir leidžiame ramiai atvėsti.
Kol aštuonkojis vėsta pradėkime ruošti padažą ir garnyrą. Padažui imame raudonąjį kopūstą, jį šiek tiek paverdame vandenyje, kol suminkštėja. Kai kopūstas pasidaro minkštas – išimame ir dedame į keptuvėlę, pilame šiek tiek grietinėlės, dedame sviesto ir beriame Delicia’s CHIMICHURRI prieskonius. Paverdame kelias minutes. Baigus virti viską dedame į trintuvą ir sutriname, kol taps skystos konsistencijos ir neliks stambių gabaliukų.
Garnyrui išsiverdame jaunas bulvytes ir jas supjaustome puselėmis. Keptuvėlėje pakepiname raudonajį svogūną, česnaką, perpus pjaustytus pomidoriukus ir dedame bulvytes. Viską šiek tiek pekepiname, kol pomidoriukai suminkštės.
Kol pagaminome garnyrą ir padažą, aštuonkojis jau tikrai gerai atvėso. Tad imame keptuvėlę, dedame aštuonkojį ir kepame geras 5 minutes 200 laipsnių temperatūroje, kad lengvai apskrustų. Labai svarbu dėti į gerai įkaitintą kepsninę ar orkaitę.
Na ir lengviausia dalis – serviruojame. Imame lėkštę, teškiame šaukštą padažo, dėliojame garnyrą ir vainikuojame aštuonkoju. Jeigu norite žalumos – galite papuošti daigais.
Nežinau kaip jums, bet man atrodo, kad padažo ir garnyro gamyba sudėtingesnė nei pačio aštuonkojo, tad tikrai neverta bijoti gaminti tokius neįprastus patiekalus.
Skanaus!
P.s. dėkingas “Šefas ant ratų” ir “Proflame Lietuva” komandoms taip puikiai įgyvendinusioms recepto idėją.
Patiekalui pagaminti reikės: Aštuonkojis 1 kg., česnakas, svogūnas, petražolių kotai, krapų kotai.
Prieskoniai gamybai: Delicia’s SEA FOOD 3 g., Delicia’s CHIMICHURRI 3 g., Lauro lapai 2 g., Juodieji pipirai žirniukais 3 g., Druska 2g.
Padažo gamybai reikės: Raudonas kopūstas 100 g., Grietinėlė 35 proc., Sviestas 50 g.
Garnyrui: Jaunos bulvės 200 g., Raudonas svogūnas 50g., Vyšniniai popmidoriukai 80 g., Česnakas 3 g., Sviestas 50 g., Druska 2 g.