Šis gražuolis, tai traškus Bermondsey Bomb burbuliukas, labiau jis pagarsėjęs Barselonoje, kaip vienas iš tūkstančio klasikinių Tapas pasirinkimų. Tiekiamas kartu su naminiu allioli padažu bei aštriu pomidorų padažu. O gaminamas beveik kaip mūsų žemaičių blynai, tik į virtas bulves nesideda niekas apart druska. Įdarui malta mėsytė su žemoje kaitroje pakepintais svogūnais ir česnaku bei chilli, kad paturbintų skonį kas mėgsta aštriau. Burbuliukas gaminamas labai lengvai, tiesiog padarome skylutę ir įdarome su mėsos įdaru. Apvaliojame miltuose, kiaušinio plakinyje ir paskui dziuvesėliuose. Gražiai apglostome, nenorime juk, kad virimo metu išvirtų vulkanas ir burbuliuko. Visą šitą burbuliuką verdame karštame aliejuje. Pomidorų padažas gaminasi labai lengvai taip pat, realiai aš nuo jo ir pradėjau. Tiesiog nedideliame alyvuogių aliejaus kiekyje lengvai pakepiname shalotinį svogūną, įdedame nuluptus pomidorus ir verdame kol išverda visos sultys. Druskinti, pipirinti pagal skonį, aš dar ir chilli įsidėjau. Atrodo paprastas, bet nė kiek prastas patiekalas. Naminis allioli nerealiai tinka prie viso šito skonio.
Skaitytojos siųstas receptas, konkursui “Šventinis patiekalas”
Recepto autorė: Inga Lill