Ar kada teko valgyti bulves keptas lauže? Aš kai “nubrendu” į savo vaikystės prisiminimus, kuriuose išnyra žygių su palapinėmis vaizdiniai, tai visada prisimenu tas bulves, kurias dar karštas bandydavome lupti ir valgyti. Ummmmmm… Kokie geri prisiminimai.
Ta proga ir eksperimentinis kepimas, kuriuo sumaniau pasidalinti ir su jumis.
Tam, kad taip išsikepti bulvių jums reikės: šv. bulvių, š.r. šoninės, kelių šaukštų aliejaus, prieskonių mišinuko.
Bulves apipjaustome taip, kaip parodyta nuotraukose, paliekame tik pora briaunų nenupjautų. Tada mauname ant iešmo: juostelė š.r. šoninės, tada bulvė ir taip, kol neužpildysite viso iešmo. Šoninę susipjaustykite storesnėmis riekelėmis tam, kad kepimo metu greit nesukeptų. Tada, padėję iešmą ant pjaustymo lentelės, su peiliu įpjaukite bulvę juostelėmis iki iešmo. Tą patį padarykite ir iš kitos pusės, apsukę iešmą. Nebijokite, bulvė nuo tokio pjaustymo nenukris nuo iešmo. Atkreipkite dėmesį į tai, kad bulvę įpjauname iki siauresnės iešmo dalies, tada gausis gilesni raveliai, o iškeptos bulvytės atrodys daug gražiau.
Kepant rekomenduoju aptepti bulves aliejaus ir prieskoninių žolelių miksu. Bijote riebalų, tada aliejaus nenaudokite, bulvėms išsausėti neleis riebi šoninė, kurios kepimo metu besilydančius riebaliukus ir sugers bulvė.
Kartu su bulvėmis iškepė ir sultingi vištienos kumpeliai su kauliuku. Juos marinavau iš vakaro. Marinatas: pora šaukštų garstyčių, išspaudžiau vieną didelį greifruktą, vištienos prieskoniai, kelios skiltelės česnako.
Vištieną kepimo metu kelis kartus pertepiau pasidarytu padažiuku: sojos padažas, pomidorų pasta, granatų padažas, pora šaukštų alyvuogių aliejaus.
Superinio bulvių skonio perteikti negaliu, bet turite patikėti mano žodžiais: tokių aš net vaikystėje nevalgiau… O prisikandant paskrudusia š.r. šonine, skonis išvis dieviškas gavosi, pamiršau net vištienos kumpelius, kad ir kokie jie sultingi buvo…
Tad kepkite ir stebinkite Jonus ir Janinas.
Skanaus