Kokios Kalėdos be kalakuto ar anties ant šventinio stalo. Kadangi tiek vienas, tiek kitas paukštukas iškeptas yra skanus, rinkdamasis kas puikuosis šiais metais ant vaišių stalo, visada renkuosi atsižvelgdamas į svečių kiekį. Kadangi šiais metais namie planuojamas tik Kalėdinis „apšilimas“, neišsižadu tradicijos ir kepu antį, kurią bus lengviau nusinešti į svečius. Jei ir Jūs planuojate daryti tą patį, siūlau pasinaudoti mano receptu, kuris tikrai Jūsų nenuvils, o greičiau nustebins.
Patiekalui paruošti mums reikės:
Apie 3kg antis,
1 – 2 šakelės šviežių čiobrelių
1 nubrauktas a.š. maltų penkių rūšių pipirų
1 valgomas šaukštas rūkytos paprikos
100 ml natūralių obuolių sulčių
50 ml sojos padažo
3 skiltelės česnako
1 persimonas
1 obuolys
2 vnt kukurūzų burbuolių
Paruošimas:
Į indą sudėkite ir sumaišykite susmulkintus česnakus, čiobrelius, penkių rūšių pipirus ir rūkytos paprikos miltelius, kmynus.
Su didžiąją dalimi pasiruošto mišinio įtrinkite antį. Su likusia pamarinuokite kukurūzų burbuoles ir likutį prieskonių mišinio sudėkite į vištienos kepimo stovelį.
Persiką ir obuolį supjaustykite skiltelėmis ir įdarykite antį.
Su sumaišytu obuolių ir sojos padažo mišiniu švirkšto pagalba suinjektuojame (Badome ir leidžiame į vidų skystį) antį, kad būtų skanesnė ir sultingesnė. Pamarinuotą antį sodiname ant paukštienos kepimo stovelio (chicken seeter), prieš tai į stovelį įpilame obuolių sulčių ir įdedame mišinio kuriuo ištrynėme antį.
Griliuje: antį kepkite grilyje ant ketaus grotelių su netiesioginio kepimo deflektoriumi 60-90 minučių 90-120 laipsnių temperatūroje, kepdami galite naudoti rūkymo drožles. Jos suteiks intensyvesnio dūmo aromatą ir gražesnę išvaizdą antienai.
Orkaitėje: Kepant orkaitėje antį, kepkite kepimo rankovėje kartu su kukurūzais 150-160 laipsnių temperatūroje apie 90- 120 min,.
Iškepusią antį dėkite į lėkštę, sudėliokite aplinkui keptas kukurūzų burbuoles ir vaisius.
Skanaus