Patiekalą kepiau „Proflame Lietuva” kamado tipo kepsninėje, bet pateiksiu galimus ir kitus gaminimo būdus. Krokodilo filė pabandymui paėmiau iš „Euribija” siūlomos produkcijos.
0,5 kg krokodilienos filė,
1 nubrauktas a. š. Himalajų druskos,
1 nubrauktas a. š. penkių rūšių pipirų,
¼ pakelio sviesto,
keletas šviežių burokėlių lapų,
keletas šviežių rukolos salotų lapų,
1 žiupsnelis pipirinės daigintų daigų,
1 nubrauktas a. š. balzamiko acto karamelės.
Paruošimas:
Griliuje: krokodilienos filė pabarstome druska, pipirais, ištepame tirpintu sviestu ir dedame ant kepimui skirtos kedro ar vyšnios medžio lentelės. Kepame griliuje 100-120 laipsnių temperatūroje 25-30 minutes. Kepdami galite parūkyti vyšnios drožlėmis, tam kad suteiktų išskirtinį skonį, bei spalvą. Baigus kepti patiekiame su lentele, ant kurios kepėme. Šalia dedame burokėlių, rukolos lapus, pipirinės daigintus daigus, apšlakstome balzamiko acto karamele ir pabarstome druska.
Orkaitė: Kepa 150-160 laipsnių temperatūroje 12-15 minučių.
Skanaus.