Jei kas nežinojo, tai primenu, kad kiekvieno baro, kavinės ar restorano sėkmė priklauso ne tik nuo įdomaus interjero ar skanaus maisto, bet tam didelę įtaką turi ir aptarnaujantis salės personalas.
Šioje apžvalgoje jums noriu papasakoti apie Kėdainiuose įsikūrusią „Beneto karčemą”.
Ji galėtų būti puikus pavyzdys tam teiginiui kurį parašiau pradėjęs šią apžvalgą.
Rekomendacijos, kurios mane čia atviliojo skambėjo taip: labai gražus ir įdomus interjeras bei skanus maistas.
Dėl įdomaus ir gražaus interjero būčiau linkęs nesutikti. Kadangi esu apvažiavęs šimtus Lietuvos maitinimo įstaigų, tai šioje, skirtingai nei kitur man užėjus iš nuostabos žandikaulis neatvipo.
Nors kaip sakoma skonio reikalas, bet kadangi šį kartą su manimi nebuvo Katinienės tai daugiau interjero neaptarinėsiu. Tiems kas nežinojo pasakysiu, jog Katinienė yra baigus „Kalifornijos žvaigždėtosios katės” universitetą, kur studijavo interjero dizainą.
Vartydamas meniu klausiausi ne muzikos, o „Beneto karčemos” darbuotojų garsiai diskutuojančių prie baro, kuriems matyt niekas neaiškino kaip turi elgtis salės darbutojai darbo metu.
Negana to, vyriškis dar sugebėjo užbliauti per skambančios dainos priedainį bandydamas pritarti dainuojančiajam.
Žodis – užbliauti čia tinka puikiai, nes panašiais žodžiais mano dainavimą per šeimos sueigas įvardina Katinienė.
Nors man jau mokykloje muzikos mokytoja buvo sakiusi, kad man geriau tylėti kai kiti dainuoja, nes į natas „nepataikau” visiškai, aš jos patarimą dažniausiai pamirštu pavartojęs kiek rimtesnių gėrimų, bet niekada neužbliaunu prie svetimų žmonių.
Tad manau jau susidarėte atmosferos įspūdį, kurioje man teko vartyti meniu ir rinktis patiekalus.
Gerai kad užgrojus kitai dainai, greičiausiai dėl to, kad jos žodžių padavėjas nemokėjo, pagaliau nustojęs bliauti, priėjo prie manęs priimti užsakymo.
Charčio sriuba (0,5pr.) – 4,50€
Pasiteiravus – kokio aštrumo sriuba, padavėjas man atsakė, kad ji pikantiško aštrumo.
Pakabinęs kelis šaukštus „Charčio sriubos” aš supratau ką reiškią žodis pikantiška „Beneto karčemoje”.
Pabandykite įsivaizduoti degančią burną, kuriai atsigauti padėtų vienintelis pienas, o po ranka tuo metu buvo tik nealkoholinis alus.
Tad toliau valgau sriubą, priglaudęs prie degančių lūpų riekelę duonos, kurios pagalba bandau sulaikyti iš burnos besiveržiančią ugnį, kurią jau pasiruošusios gesinti akys skruostais nurideno pirmas ašaras.
Tad labai džiaugiuosi, kad sriubos užsisakiau tik pusę porcijos.
Kiaulienos šašlykas – 10,90€
Kiaulienos šašlykas buvo pasakiško skonio. Jie lyg nujausdami, kad ryžius nelabai mėgstu man jų įdėjo tik mažytį kauburėlį.
Bet štai šašlyko aš dar būčiau drąsiai suvalgęs pora papildomų gabaliukų.
Reziumuoju. Maistas skanus, bet aptarnaujantis personalas čia nejaučia jokios pagarbos svečiams. Elgiasi taip lyg laukiniai po dešimtmečio praleisto miške patekę į civilizaciją.
Suprantu, kad norisi pasikalbėti, bet tai reikia daryti tyliai, nes man asmeniškai daug smagiau klausytis muzikos valgant nei jūsų asmeninių problemų.
Vertinant didelis noras buvo rašyti – 3/5, bet manau skaniai gaminantis virtuvės kolektyvas nėra kaltas, kad salės darbuotojai tokie nemandagūs, tad „Beneto karčemą” vertinu – 4/5.
Nors maistas ir buvo skanus, bet čia daugiau niekada nebe sugrįšiu ir to priežastį manau jūs visi jau žinote…
P.s. karčemos statusas jums nesuteikia teisės laikyti tokią betvarkę tualete. Manau, tualete stovintį panašų kibirą galima nupirkti už kokius 20€, ir tai stipriai pakeistų to „WC kabineto” išvaizdą.
Video apžvalga