Reikės:
Kalakutienos krūtinėlės
Svogūno
Dijon garstyčių
Kalakutienos kumpelio
Marinuotų agurkėlių
Pipirų
Druskos
Padažui: balto sauso vyno, vištienos sultinio, grietinėlės, 1š. pomidorų pastos, svogūno, 2 česnako skiltelių.
Kukuliams:
Pilno grūdo ekologiškos duonos
Pieno
Sviesto
Svogūno
Pluošto petražolių
2 kiaušinių
Pipirų
Šiek tiek džiuvėsėlių
Šiek tiek speltos miltų
Druskos
Kalakutienos file paruošti kaip kepsnelius. Paprieskoniuoti, neužmiršti ir druskos, ištepti Dijon garstyčiomis, uždėti plonai pjaustyto kalakutienos kumpelio, svogūno, agurko, susukti bei užtvirtinti. Aš visada naudoju dantų krapštukus. Suktinukus apkepinti, atidėti į šalį, pakepinti smulkintą svogūną, česnaką bei kubiukais pjaustytą morką. Įdėti šaukštą pomidorų pastos ir kepinti apie 1 minutę. Užpilti balto sauso vyno, grietinėlės, sultinio, sudėti suktinukus ir viską troškinti apie 25 minutes.
Duoną išmirkyti šiltame piene, sudėti į masę apkepintą svogūną, kitus paminėtus produktus. Formuoti kukuliukus ir vos vos verdančiame vandenyje leisti jiems apie 20 min.,,sušilti”:))
Skanaus ir gerų švenčių visiems.
Skaitytojos siųstas receptas, konkursui “Šventinis patiekalas”
Recepto autorė: Rita Braum