Lietuviškų patiekalų pritaikymo kamado kepsninėms maratonas tęsiasi.
Mums reikės:
– 6 vnt. kiaulės ausų
– 4 vnt. smulkinto baltojo svogūno
– 10 skiltelių pjaustyto česnako
– po 1 a.š. kvapniųjų bei juodųjų pipirų
– 6 vnt. lauro lapų
– 300 ml. sojos padažo
– 4 v. š. druskos
I ketaus indą pilame 2 l. vandens. Sudedame visus ingredientus. Užvirus vandeniui – dedame ausis. Verdame minimalioje temperatūroje 1.5 val. Po to valandą poilsio ne griliuje , kad skystis atvestų bei isigertų marinatas. Grilius su deflektoriumi 80-90°C. Kas 15 min. per rūkymo angą įstumiame šlapių vyšnios drožlių. Griliams, kurie neturi rūkymo angos – rekomenduoju ant anglių dėti keletą vyšnios ar juodalksnio malkų. Rūkiname dar 1.5 val. Po procedūros – keletas valandų „poilsiui” kambario temperatūroje. Jei dėsit į šaldytuvą – palikit indą pravirą, ausys „atiduoda” daug drėgmės.