Karštai rūkytos kiaulės kojos, uodegos ir ausys arba pasiruošimas savaitgaliui…
Į puodą sudedame:
– 4 vnt. smulkinto baltojo svogūno;
– 10 skiltelių pjaustyto česnako;
– pora žiupsnelių penkių pipirų mišinio;
– 6 vnt. lauro lapų;
– 300 ml. sojos padažo;
– 4 v. š. druskos.
Užpilame apie 2 l. vandens. Sudedame visus ingredientus. Užvirus vandeniui – dedame kiaulių ausis, uodegas, kojas. Verdame minimalioje temperatūroje 1.5 val. Po to valandą poilsio ne griliuje , kad skystis atvestų bei isigertų marinatas. Grilius su deflektoriumi 80-90°C. Kas 15 min. per rūkymo angą įstumiame šlapių vyšnios drožlių. Griliams, kurie neturi rūkymo angos – rekomenduoju ant anglių dėti keletą vyšnios ar juodalksnio malkų. Rūkiname dar 1.5 val. Po procedūros – keletas valandų „poilsiui” kambario temperatūroje. Jei dėsit į šaldytuvą – palikit indą pravirą, ausys, uodegos, kojos „atiduoda” daug drėgmės.
Šlovė kiaulei ir kepsninei, kuri tokius skanėstus iškepė.
Skonis: soja suteikė ne tik ryškesnio atspalvio, bet ir tokios lengvos salstelėjusios rūgštelės, lauro lapai savo skonį suteikė jau verdant, o kepsninėje jis tik sustiprėjo, o pipirai suteikė aitrumo. Žodžiu, teka taukiukai, bereikia alučio…