Pradėkime nuo atsakymo į klausimą: kodėl aš turiu suprieskoniuoti mėsą, dvi paras laukti, o į trečią parą kepti virš 3 val.?
O dėl to, kad namie karšto rūkymo kalakutiena sulyginti su parduotuvėje pirkta neįmanoma. Tai tas pats kas lyginti seksą su moterim ir su gumine lėle (ta turėtų būti nepripūsta, kad jaustųsi labiau apie ką aš rašau). Arba tas pats kas lyginti mersedesą su žiguliu, kuriam užkalęs matoras. Nesulyginami dalykai. Jei įtikinau, tada skaitykite receptą.
Reikės:
2,8kg kalakuto filė,
2-3 a.š. druskos,
česnakų gera galvutė,
j. pipirai pagal skonį ir kvapniųjų šiek tiek įmalkite,
pasmulkinkit lauro lapo, vėl gi skonio reikalas, aš naudojau kokius 3-4 didesnius lapelius.
Prieskonius pasiruošiame, gerai ištriname supjaustytus kalakutienos gabalus ir sudėję į indą laikome šaldytuve pora parų.
Trečią dieną kuriame stebuklingąją kepsninę. Dedame deflektorių, ant jo molinį indą su vandeniu ir groteles. Sudedame kalakutieną. Pašauname per rūkinimo angą šlapias vyšnios drožles ir stebime kaip pradeda veržtis pasakiško kvapo dūmų kamuoliai. Tiesa temperatūra apie 50-55C. Laikiau apie 3 val, ne trumpiau.
Gavosi taip skaniai, kad nupasakoti tas sultis besiskiriančias iš valgomos mėsos, ar tvyrančius rūkytos mėsos kvapus virtuvėje yra labai sunku. Gal tai kiek perteiks nuotraukos.
Man skanaus, o jums smagaus žiūrinėjimo