Puikiai žinau kad pamatę balą, kuriuo įvertinau šį restoraną, daugelis komentaruose reikšite savo pasipiktinimus. Tad šiame tekste didžiąją dalį dėmesio skirsiu tam, kad daugeliui paaiškinčiau, kodėl toks balas buvo skirtas už maistą, kuris mano nuomone buvo skanus.
Nesenai vienoje apžvalgoje jūsų klausiau – už kiek galima būtų pavalgyti vasarą Šventoje. Šioje apžvalgoje tęsdamas restoranų kainų apžvalgą pabandysiu atsakyti į klausimą, kokiomis kainomis svečius pasitinka vienas iš Kauno senamiesčio restoranų.
Restoranas „Antis rūsy” įsikūręs tarp daugelio kitų restoranų lanku apsupusių Kauno Rotušę. Nors restoranas turi dvi atskiras erdves, vasaros metu mes kaip ir kiti restorano svečiai pasirinkome stalelį lauko terasoje.
Vartydamas restorano meniu ir galvodamas apie didesnį užsakymą net nepajutau kaip veidą papuošė šypsena. ir ši šypsena atsirado dėka mano mylimų skaitytojų, kurie rūpinasi mano išvaizda taip stipriai, kad po kiekviena apžvalga nepamiršta pasiteirauti,- kur mums tiek telpa.
Patiekalų skaičius visada priklauso nuo kompanijos dydžio, o ne nuo to kokie alkani į maitinimo įstaigą užsukome. Bet tai kad rūpinatės mano su Katiniene „linijomis” tariu jums – didelis ačiū.
Kepta duona – 4,90€
Rinkinys prie alaus – 10,90€
Restoranui rekomenduočiau pakeisti rinkinio pavadinimą iš „Rinkinys prie alaus” į „Universalus rinkinys”, nes jei kas gerdamas alų ir suvalgo kokią alyvuogę, tai marinuotus agurkėlius užgeriančių alumi dar nėra tekę matyti.
O visa kita rinkinyje puikiai dera su alumi. Bet jei jau rinkinį praturtinote alyvuogėmis, ir agurkėliais, jis puikiai tiks ir prie vyno ir prie stipresnio gėrimo…
Jautienos tartaras – 10,90€
Klasikinę jautienos tartaro versiją, kurią papildo duonelė, žalias putpelės kiaušinis mano nuomone kiek išbalansavo didelis gražgarsčių kiekis. Gal ir yra „gurmanų”, kuriems patinka aštrus jų skonis. Bet net norint jiems įtikti su gražgarsčių kiekiu prie tartaro stipriai persistengta. O ta milžiniška čiobrelio šakelė greičiausiai skirta gražgarstėms iš lėkštės nušluoti, jei jų aitrus skonis kam iš svečių nepatiktų.
Trinta moliūgų sriuba – 5,50€
Moliūgų sriuba puikiai atitiko Katinienės lūkesčius. Vidutinio tirštumo, prieskoniais neužgožtų daržovių dominavimas sriuboje buvo tos kelios detalės, kurias suvalgiusi sriubą ji paminėjo.
Mėsainis su jautiena -9,90€
Mėsainio skonis buvo kardinali priešingybė jo išvaizdai. Tad norint pademonstruoti kas slepiasi mėsainio viduje prireikė net kiek kilstelėti bandelės kepurę.
Šonkauliai – 12,90€
Pasirodo, kad šonkaulius galima skaniai pagaminti ir neaptepant jų gausiai BBQ padažu. Tik gal bulvyčių prie šonkaulių norėjosi kiek labiau apkeptų. O tam, kad jos gražiau apkeptų, prieš dedant jas ant kepsninės grotelių reiktų kiek apšlakstyti aliejumi. Ar derėjo garnyre rauginti kopūstai spręskite patys. Bet jei paklaustumėt manęs, aš būčiau pasirinkęs kažką vieną iš dviejų: raudintus kopūstus arba daržovių miksą.
Midijos troškintos grietinėlės – žolelių padaže – 15,90€
Nesu abejingas midijoms, tad esant progai dažnai jas užsakau. Ir šį kartą įtraukdamas jas į užsakymą nenusivyliau.
Lašišos kepsnys – 14,90€
Norėtųsi geru žodžiu paminėti ir lašišą. Žuvis neperkepta, gerai parinkti prieskoniai, bet štai lėkštė, kurioje ji buvo patiekta, akivaizdžiai šiam gausiam patiekalui per maža.
Dedant restorane patiekalą į lėkštę jokiu būdu negalima išeiti už lėkštės kraštų, šiuo konkrečiu atveju – lėkštės užlenkimų.
Antra, bulvių košė užkepta „Džiugo” sūriu praturtino tik vaizdą lėkštėje, bet valgant ta vientisa sūrio kepurė suteikė tik sunkumų bandant ją padalinti.
Ir neatremkite citrinos į karštą bulvių košę, nes jos žievelė besiliesdama su koše perduos košei savo kartumą.
Antienos krūtinėlė – 17,50€
Katinienė valgydama antienos krūtinėlę girdama jos skonines savybes paminėjo ir nevykusį jos patiekimą.
Jos nuomone antienos patiekalo įvaizdį baisiai išdarkė vaisių padažas, kuris negana to, kad buvo per skystas, buvo dar ir tokios pat spalvos kaip ir kepti burokėliai. O tai žvelgiant į patiekalą sudarė tokį vaizdą lyg virtų burokėlių sultyse butų nugulusi ne tik pati antiena, bet ir bulvių – moliūgų kremas.
Ledų tortas – 6,50€
Kol Katinienė mėgavosi desertu aš mąsčiau apie tai, kad nevisi supranta, kad skanu yra ne tada kai yra didelė įvairovė lėkštėje, o tik tada kai tai tarpusavyje dera.
Tad tą dieną prie stalo išsakytomis mintimis savo kompanijos rate norėčiau dabar pasidalinti ir su jumis.
Svečiavimosi restorane „Antis rūsy” metu susidarė toks jausmas, kad restorano virtuvėje dirba du virėjai. Iš kurių vienas visą gyvenimą pradirbęs restoranuose, o kitas visą laiką žinių sėmęsis užeigose.
Kai pirmasis paruošdavo patiekalą, prieš atiduodant jį į salę prieidavo antrasis, ir savo ūkiška rankele besirūpindamas restorano svečiais prikraudavo papildomų detalių į visus patiekalus.
Čia ir minėtame „Alaus rinkinyje” atsiradę rauginti agurkėliai, ar jautienos tartare kalnas gražgarsčių su šaka čiobrelių, ar rauginti kopūstai prie šonkaulių. O dar tas neišvaizdus, bet skanus mėsainis.
Tad vertindamas patiekalų skonį rašau silpną 5/5, bet pačių patiekalų patiekimą vertinu 3/5.
Išvedus bendrą vidurkį gaunu 4/5, turiu konstatuoti faktą, kad restoranas pasirūpino visais, ir tais kurie mėgsta skaniai pavalgyti ir tais, kuriems svarbu porcijų dydžiai. Tad greitu metu mes čia dar būtinai sugrįšime.