Kai geras oras – tada ir geras noras gaminti…
Iš vakaro merkiam skumbres į marinatą.
Marinatui: “6 skumbrėms reikėjo 4l virinto vandens, 6 šaukštų druskos, 4 šaukštų rudo cukraus, 100 ml wine vinegar, 4 galvučių smulkinto česnako, lauro lapų 6vnt., pipirų šaukšto, čili pipirų valgomo šaukšto.”
Prieskonių mišinį užpilame verdančiu vandeniu, gerai išmaišome ir atšaldome puodą pastatę į sniegą
Tada sudedame žuvį. Kadangi dėl egzotinio grožio žuvies galvų neatskyrėme, išlupome žiaunas, kad jos “nepagardintų” skonio…
Kitą dieną žuvį nusausiname ir dedame į kepsninę. Temperatūrą laikome apie 90C, ir kepame iki 65C vidinės skumbrės. Kepimo laikas apie 1val. Viso kepimo metu gausiai duota vyšnios dūmo. Tai suteikė ne tik gardesnio skonio, bet ir pasakiško atspalvio skumbrei.
Už receptą dėkoju Šefas ant ratų