Riebuskatinas.lt
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
Riebuskatinas.lt
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus

Kepsninėje kepta višta

2023-06-20
Karšti
0 0
0
DALINTASI
0
ŽIŪRĖTA
Pasidalink FacebookPasidalink TelegramSiųsk drauguiPasidalink Linkedin

Mėgstu gaminti maistą, bet smagiausia yra kepti-rūkyti vištukę. O kai gauni dailiai nuaugusią kaimietukę, sveriančią 3,5 kg. supranti, kad tas malonumas bus dar didesnis. Tad pradėkime nuo to, kad vištukei nesipraususiai aš neleisiu lipti į kepsninę. Tai žinodama, ji iš vakaro atgula į tokią grožio vonią, kurią aš jai paruošiau. Tad imu verdantį vandenį (5litrus, nes mergikė didelė ir jai visai panerti tiek vandens ir reikia), dedu 250g druskos, 150g cukraus, 5 česnako skiltelės, juodųjų ir kvapniųjų pipirų žirneliais, lauro lapų. Palaukiu kol turinys atvės, juk nenoriu nuplikyti vištelės, tik tada užpilu. Ir palieku ją lepintis vonios procedūromis 12 valandų. Kol ji pliuškenasi, aš užkuriu kepsninę. Ant įkaitusių anglių dedu alksnio šakelių, temperatūrą užkeliu iki 110C. Tiesa, kepu ne ant tiesioginės kaitros, vištukę nuo žarijų skiria kepimo akmuo. mergikė jautri, jai teks „juodoje pirtelėje“ išsėdėti tris valandas su trupučiu, tad žarijas pridengti būtina. Ir belieka laukti kada gražuolė pasibels ir pasiprašys laukan.
O tada – SKANAUS….
p.s. tokio įdegio gali pavydėti dauguma, šiais metais gaudę saulėtas dienas Lietuvos paplūdimiuose.


 

Gal patiks?

Gardžiausių ir trumpiausiai marinuojamų šašlykų receptas
Karšti

Gardžiausių ir trumpiausiai marinuojamų šašlykų receptas

2023-06-28
Visos paslaptys, kaip iškepti pačią skaniausią duoną su česnaku
Karšti

Visos paslaptys, kaip iškepti pačią skaniausią duoną su česnaku

2023-06-20
Padažas šašlykams
Karšti

Padažas šašlykams

2023-06-20
Cepelinai
Karšti

Cepelinai

2023-06-20
  • Apie Riebų katiną
  • Svetainės taisyklės
  • Privatumo politika
  • Susisiekime

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos

Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist