Kai gaunu Lietuvos rinkoje retesnės žuvytės, pradedu sukti galvą kaip ją skaniai paruošti. Kadangi vasara, tai kepimas namuose keptuvėje iš karto atkrito, nors kelis variantus teks su ja išbandyti ir žiemą…
Tad kaičiu kepsninę. Kol kepsninė šyla, prieskoniuoju žuvį. Tam naudoju žuvų prieskonių mišinį (juodi ir balti pipirai, paprika, pomidorai), pabarstau druska. Tada į darbą eina išspaustas česnakiukas, sumaišytas su kmynais ir šaukštu aliejaus. Aliejus reikalingas tam, kad kepant uždarytų žuvies sultis viduje. Nesinori, kad šie mažyčiai filiukai bekepant išdžiūtų. Kepsninei įkaitus iki 90C, įmetu kelis rūkinimo kubelius ir sudedu žuvytę. Apdedu ją smidrais, salierais. Prieš tai juos pabarsčius prieskoniais ir šlakeliu aliejaus…
Kepė apie 40-60 min.
Nors gabaliukai ir nedideli, kiekvienas sveria apie 100g. ir nedidesni. Žuvytė iškepė sultinga. Kas svarbiausia – nesubyrėjo, o išlaikė vientisą struktūrą.