Riebuskatinas.lt
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
Riebuskatinas.lt
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus

Nesitikėjome kad padavėja taip sureaguos į išsakytą kritiką

2023-12-03
Apžvalgos
0 0
Nesitikėjome kad padavėja taip sureaguos į išsakytą kritiką
Pasidalink FacebookPasidalink TelegramSiųsk drauguiPasidalink Linkedin

Su kuo man asocijuojasi žodis – restoranas. Visų pirma tai staltiesėmis dengti stalai, o ant jų bent minimalus serviravimas (įrankiai šaltiems, pagrindiniams patiekalams ir taurė stalo vandeniui).

Antra ne ką mažiau svarbi detalė personalo apranga. Kai įstaigoje save reprezentuojančioje kaip restoranas salės darbuotojai vaikšto juodais paplūdimio marškinėliais, kuriuos įstaigai nemokamai atvežė alkoholinių gėrimų pardavėjai, tai restorano įvaizdis mano akyse visada sumenks iki eilinio baro įvaizdžio.

Balti marškiniai, vyrams – juodos kelnės, merginoms juodi sijonukai, bei klasikiniai juodi bateliai, jokios sportinės avalynės. O taip pat jokių papuošalų ir minimalus makiažas.

Tai tik kelios detalės, kurios man padeda suprasti, kad aš užėjau į restoraną, o ne į įstaigą, kuri užsakydama lauko iškabą per klaidą įrašė žodį – restoranas.


Nuo tokios įžangos pradėjau ne šiaip. Nes paminėtų detalių pasigedau vos užsukęs į netoli Šiaulių įsikūrusį restoraną „Panorama”.

Vos spėjantys suktis du padavėjai restorano atmosferos taip pat nesukūrė. Ir tai lengvai paaiškinama, kai pilna terasa svečių, o darbuojasi tik du.

Sunku įsivaizduoti kas per sumaištis būtų dėjusi jei ir pagrindinė restorano erdvė būtų užpildyta svečiais?



Tas padavėjų pasimetimas jautėsi nuo pirmų minučių. Atnešusi mums dienos pietų meniu mergina sutriko išgirdusi, kad mes norėtume patiekalų iš pagrindinio meniu.

Tas pasimetimas vėliau jautėsi ir virtuvės darbe. Suprask, viskas sustyguota dienos pietų meniu, o atvažiuoja du svečiai ir skirtingai nei visi užsimano „pamandravoti” pasirinkdami patiekalus iš pagrindinio meniu.

Gėrimų laukėme apie 20minučių, tada dar panašiai laiko prireikė kol patiekė mums sriubas.


Ukrainietiški barščiai – 6,00€

Jei vaikystėje man nebūtų tekus garbė pabuvoti senelio gimtinėje Ukrainoje, ir ten kaime nebūčiau skanavęs ukrainietiškų barščių, aš restorane „Panorama” skanautą sriubą gal ir būčiau pavadinęs ukrainietiškais barščiais.

Bet šiuo atveju tai buvo puikiai išvirta burokėlių sriuba, bet tikrai ne ukrainietiški barščiai. Visų pirma tai mėsos skonio turiu jausti ne tik sultinyje, bet ir jos nemažą kiekį svečias turi rasti pačioje sriuboje. Antra, burokėlių skonį turi stipriai papildyti kopūstai. Ir trečia detalė – česnakas, jis turi ne tik kad būti sriuboje bet turi būti jaučiamas.


Žuvienė – 7,00€

O jau paragavęs žuvienės, nors joje ir plaukiojo kelios midijos bei krevetės, aš visgi pasikviečiau padavėją pasitikslinti ar tai išties – žuvienė.

Sulaukęs teigiamo atsakymo, aš savo skonio receptorius sukoncentravęs bandžiau sriubos skystime užčiuopti žuvies nuoviro poskonį. Eilinis svečias net po gero pusvalandžio teliūškuojant burnoje skystimą vargu ar žuvienės skonį būtų pajutęs, bet man užčiuopti vos vos jaučiamą žuvies fragmentą pavyko.

Nors išties tiek išvaizda, tiek skoniu ši sriuba man labiau priminė pomidorų sriubą. Jei ne tos jūrų gėrybės ir nežinojimas ką užsakiau, po pirmo šaukšto sriubą kažkuo panašiu ir būčiau pavadinęs, bet tikrai ne žuviene.


Bet atradęs kelias žuvies ašakas supratau, kad nors ir mažytis bet kažkoks žuvies gabaliukas verdant šią sriubą puode visgi sudalyvavo.


Nebenorėdamas savęs apgaudinėti žuvienę atidaviau padavėjai pasakydamas, kad šią sriubą rekomenduočiau pervadinti, arba pilti lauk, nes ji nieko bendro su žuviene neturi.

Gerai perduosiu, – nueidama ištarė mums padavėja.

Ir už kelių sekundžių per visą restoraną kažkur iš toli nuo virtuvės patalpos nuaidėjo štai toks tekstas, kuris privertė suklusti net terasoje sėdinčius: klientas sakė, kad sriuba neskani ir pasiūlė ją pilti lauk.

Iš terasos pasigirdo plojimai, visi svečiai džiūgavo, kad pagaliau kažkas išdrįso išpeikti čia verdamą žuvienę. Nuo artimesnių stalelių priėję svečiai spaudė man ranką dėkodami.

Žinoma, kad nebuvo nei plojimų, nei rankos paspaudimų. Tiesiog, aš to tikėjausi po tokio garsaus pranešimo visai salei girdint.

Bet džiūgauti išsakyta kritika man neleido ant stalo šąlantys pagrindiniai patiekalai, kuriuos padavėja atnešė vos mums sumerkus šaukštus į sriubas.

Ir tai dar viena detalė, kuri ypatinga restoranui: patiekalų pateikimo laikas. Tikrame restorane jums niekad neatneš patiekalų nenurinkę prieš tai valgytų patiekalų lėkščių. Ir juolab tik pradėjus valgyti vienus patiekalus nesukraus ant stalo kitų.


Sprandinės kepsnys su voveraičių padažu – 12,00€

Jei turėjome pretenzijų patiekalų ankstyvam patiekimui, tai skoniui, bei patiekimui lėkštėse kritikos didelės neišsakysiu.

Neperkeptas sprandinės kepsnys puikiai derėjo su parinktu garnyru. O ant bulvių košės nugulęs voveraičių padažas man priminė vaikystę kaime.


Troškinti jaučio žandai – 16,00€

Jaučio žandus įvertinti puikai sutrukdė patys žandai. Kadangi esu juos nekartą pats gaminęs, o taip pat ragavęs daugelyje restoranų turiu pripažinti, kad šie šiek tiek išsausėję. Nors jie ir buvo birūs, bet iki sultingos vidinės tekstūros šitiems kiek trūko.

Reziumuoju. Koją padavėjų aptarnavimo kokybei pakišo mūsų apsilankymo laikas. Tai buvo patys darbo dienos pietūs. Ir tokiu metu reiktų salėje turėti ne 2, o bent 3 padavėjus, o idealiausia būtų – 4.

Panašiai reiktų sustiprinti ir virtuvės kolektyvą, tada panašaus į konvejerį patiekalų atidavimo tikrai nebūtų buvę.

Mus aptarnavusiai merginai dedu didelį pliusą už perduotą kritiką virtuvei. Drąsu nebijoti tų pas kuriuos vėliau teks eiti prašyti kažko užkąsti.


Jei „Panorama” nebūtų pasivadinusi restoranu tai tiek aptarnavimą, tiek pačius patiekalus vertinčiau stipriu 4/5, nes pagrindinės pretenzijos buvo tik žuvienei. Bet kadangi jūs save reprezentuojate kaip restoranas, tada ir aš vertindamas privalau į tai atsižvelgti. Tad tik 3/5.

Gal patiks?

Jei jūsų kišenėje nešvilpauja vėjai užsukite čia pasimėgauti elnienos patiekalais, o jei vėjai jau pragraužė kišenėse skyles būtinai brūkštelėkite komentarą apie tai kaip čia viskas brangu
Apžvalgos

Jei jūsų kišenėje nešvilpauja vėjai užsukite čia pasimėgauti elnienos patiekalais, o jei vėjai jau pragraužė kišenėse skyles būtinai brūkštelėkite komentarą apie tai kaip čia viskas brangu

2025-06-20
Kavinėje kilo muštynės, nustebsite sužinoję kas to kaltininkas
Apžvalgos

Kavinėje kilo muštynės, nustebsite sužinoję kas to kaltininkas

2025-06-06
Liūdnai pasibaigęs eksperimentas. Pusė produktų iškeliavo į šiukšlių maišą, sustojo skrandis, prireikė vaistų
Apžvalgos

Liūdnai pasibaigęs eksperimentas. Pusė produktų iškeliavo į šiukšlių maišą, sustojo skrandis, prireikė vaistų

2025-06-04
  • Apie Riebų katiną
  • Svetainės taisyklės
  • Privatumo politika
  • Susisiekime

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos