Turbūt ne vienam teko girdėti tokį išsireiškimą kaip „miegamieji rajonai“. Nemanau, kad tuose rajonuose žmonės daugiau miega, tiesiog tuose miesto dalyse be daugiabučių, mokyklų, darželių, bei maisto prekių parduotuvių nieko kito ir nerasi. Atsikėlę ryte visi lekia į darbus, o vakare grįžta miegoti. Iš čia manau ir pavadinimas kilęs. Tad jei ne Jūs, puslapio „Riebus katinas“ skaitytojai, vargu ar aš kada būčiau radęs šį barą. Tik dėka Jūsų rekomendacijų, aš leidausi jo ieškoti į Klaipėdos „miegamuoju rajonu“ vadinamą Laukininkų gatvę. Tai, kad rekomenduojama vieta randasi būtent toje gatvėje, ir stabdė mano apsilankymą, nors pirmus gerus „signalus“ gavau jau prieš gerą pusmetį.
Na, bet kaip sakoma geriau vėliau, nei niekada. Tad aš jau bare ir pradedu pažintį su vietiniu meniu. Jei apie barą, jei neskaičiuoti lauko terasos, kuri šiuo metu nedirba, tai jame tik kokie aštuoni staliukai.
Bet ta maža erdvė suteikia jaukumo, net tada, kai užimti tik trys iš jų. Neslėpsiu, išvydęs „BBQ BARBARAS“ iškabą lauke, tikėjausi už baro rasti ne pora mergyčių – padavėjų, o vieną kokį dvimetrinį, gerai įmitusį barbarą, kuris vien žvilgsniu parodytų prie kurio stalelio galiu sėsti.
Rinkdamasis sriubas visada pirmumą suteikiu aštrioms sriuboms, ir būtent tokiu metų laiku kai siautėja visokios peršalimo ligos. Aštrus „antigripinas“ natūralus būdas kovojant su ligomis. Tad užsakau tirštą čili sriubą ir žinoma šonkauliukus, kuriuos nesuklysiu pasakęs, jog visi ir rekomendavote. Nors nuotraukų patiekalų nėra meniu, aš puikiai įsivaizduoju kaip jie turi atrodyti, nes dažnai naršant facebooke man prieš akis išnyra „BBQ barbaro“ konkursai, su galimybe juos laimėti. Kadangi loterijose man nelabai sekasi, aš jose ir nedalyvauju, o tai kas patiko, tiesiog nusiperku.
Atkeliavusi ant stalo sriuba, dar neragavus jos, leidžia suprasti, kad tikimybė jog pietūs bus vykę tik didėja. Sriuba tiršta, ir jei būčiau kiek pasistengęs, būtų pavykę joje net šaukštą pastatyti foto sesijai. Bet nuo baro į mane žvelgiančios padavėjos šio sumanymo nebyliai privertė atsisakyti. Vienintelis, kas mano akiai nederėjo, arba vienas kitam maišė, tai šalia patiekta duona ir sriuboje patrupinti „nachos“ traškučiai. Kadangi traškučių išimti negalėjau, atsisakiau duonos. Bet mėgstantys sočiau pavalgyti manau nesupyks dėl tokio perdėto derinio. Kas labiausiai žadina apetitą tokias sriubas bevalgant, tai, kai pamerki šaukštą į sriubą ir keldamas stebi, kaip nuo šaukšto tysta ant sriubos, prieš ją patiekiant, užtarkuotas sūris. Vaizdelis vertas įtraukti į vaizdinių medžiagų ciklą, skirtą anoreksija sergančioms gydyti. Manau tokiomis ir panašiomis nuotraukomis išklijuota palata greitai sugražintų meilę maistui. Juokas juokais, bet aš baigiu valgyti sriubą, paplekšnoju per pilvą, nusispjaunu per petį tris kartus, ir mintyse pagalvoju, anoreksija man negresia…
Kreizėti ilgai man neleido padavėja, kuri po kelių minučių patiekė šonkauliukus. Ir žvelgdamas į juos supratau, kad geriau nelaukti kol laimėsi loterijoje, o tiesiog imti ir nusipirkti. Vaizdas lyg iš paveikslėlio. Kurį laiką sėdėjau ir žiūrėjau į šonkaulius, tiesiog nesinorėjo gadinti gražaus vaizdelio. Bet noras paragauti paėmė viršų. Pirmas įspūdis, kad šonkauliukai ploni ir mėsos man pasimėgauti tikrai bus mažokai, buvo apgaulingas. Mėsos buvo tiek, kad norint ją visą suvalgyti teko atsisakyti net bulvių, kurių dauguma buvo pasislėpę po šonkauliukais. Turbūt ne paslaptis, kad gerai iškepusių šonkauliukų mėsa tiesiog nusineria nuo kauliukų. Bet apie šiuos pasakyti tik tiek būtų mažoka. Puikiai subalansuotas prieskonių bei užteptas BBQ padažo kiekis kepant, o dar šalia patiektas klevų sirupo padažas leido pasinerti į skonių jūrą. Kopūstų salotos buvo šviežutėlės, lyg ką tik sutarkuotos prieš atiduodant patiekalą į salę. Tam, kad perteikti tai apie ką čia bandau parašyti, įkeliu ir nuotrauką pradėtų valgyti šonkauliukų. Iš jos puikiai matyti kaip mėsa atsiskyrus nuo kaulo ir kokia ji neperkepta, bei sultinga.
Tad keldamas pomidorų sulčių taurę, mintyse sakiau gražų palinkėjimą ne tik blaivybės puoselėtojams seime, bet ir šio baro savininkams. Mano gerų vietų sąrašą Klaipėdoje papildė dar vienas grill patiekalų baras, kurį drąsiai rekomenduoju ir Jums visiems.
Vertinimas: Interjeras – 9, Švara – 9, Aptarnavimas – 9, Maistas – 10. Viso: 37 balų (vidurkis – 9,25) Tad riebus 5 nagučiai.