Manau ne vienai mamai ar tėčiui teko girdėti taip sakant jų vaikus: ir vėl šiandien pietums vištiena, atsibodo. Ką daryti, kad tradiciniai jūsų šeimos kepiniai neužgožtų vaikų meilės paukštienai? Pradėkite eksperimentuoti.
Spėju šis patiekalas daugeliui iš jūsų bus naujiena. Naujiena jis bus ir jūsų vaikams. O jei juos pakviesite kartu gaminti, tai įspūdžių ir gerų prisiminimų turėsite keliems metams į priekį.
Tad pradedame. Kaip šį patiekalą pavadinti nesugalvoju iki šiol. Dažniausiai jį vadinau – Kijevo kotleto pusbroliu ar pusesere, nes gaminant tiek vieną tiek kitą naudojama vištiena, ir kauliukas kepsniui papuošti. Na, o jei jūs turite šmaikštesnį pavadinimą parašykite jį komentaruose.
Šiam patiekalui pagaminti mums reikės:
– 4 virtų vištienos šlaunelių;
– 2-3 virtų bulvių;
– poros kiaušinių;
– fermentinio sūrio;
– čederio sūrio;
– žiupsnelio krapų;
– druskos, pipirų;
– 3 skiltelių česnako;
– saldžios raudonos paprikos miltelių;
– miltų;
– džiuvesėlių;
Vištieną nuėmę skurelę ir nurinkę mėsą nuo kaulų suskulkiname su peiliu. Bulves nulupe lupenas sutarkuojame per burokinę tarką. Supjaustome krapus. Į bendrą indą kur sudėta smulkinta vištiena, bulvės, krapai, įtarkuojame fermentinio sūrio, įspaudžiame česnako, dedame druską, pipirus ir saldžiąją papriką. Viską gerai išmaišome.
Iš gauto masės delne formuojame blyną, į kurio centrą dedame tarkuoto čederio sūrio, tada vištos kauliuką ir formuojame savotišką “granatą”.
Iš likusios masės suformuojame kamuoliukus be kauliuko.
Tada padarytus rutulius apvoliojame miltuose, tada kiaušinio plakinyje ir pabaigoje – džiuvesėliuose.
Kepsime gruzdintuvėje, ar tiesiog puode įkaitintame aliejuje. Kepimo laiko tikslaus nepasakysiu. Kepkite apie 2min., kol jūsų kepiniai gražiai apskurs, įgaus tokį rusvą atspalvį.
Tikiuosi, kad jūsų vaikai bus maloniai nustebinti.
Skanaus