Šį kartą apžvalga iš mano gimtosios Klaipėdos, vieno iš nesenai man rekomenduotų restoranų „Pepper grey“.
Šių metų vasara mus džiugina nuostabiais orais bei temperatūra, dažnai persiritančia per 30C padalą. Tad kai toks oras, norisi ir restorane mėgautis maistu lauko terasoje. Pasirenkame nuošalesnį staliuką ir pradedame vartyti mums atneštus meniu.
Sūnų veganą nudžiugina tai, kad jam šiame restorane yra iš ko rinktis. Veganišką mitybą propaguojantiems skirtas net visas puslapis.
Neskubėdami renkamės, o karštis restorano lauko terasoje jau pradeda mus kankinti. Uždara terasa, neskaitant gražių augalų, labiau priminė permatomą palapinę, į kurią puikiai prasiskverbdavo saulės spinduliai, bet tik ne vėjelis.
Žinoma, galėjome eiti į patį restoraną ir mėgautis kondicionierių sukurta vėsa, bet pasikartosiu – norėjosi papietauti lauke. Tad jei man tektų vertinti pačią restorano terasą, drąsiai įvardinčiau tai prasčiausiu metų statiniu, kurį teko matyti. Kodėl terasa aptaisyta permatomu brezentu, nepasakysiu, bet ko tikėtasi paliekant tik mažus plyšelius? Gal natūralios savaime pasikaitinančios pirties?
Tad braukiame kakta srūvantį prakaitą ir užsakome patiekalus. Nors į dienos meniu įtraukti traškūs kalmarai su baravykų padažu ir viliojo, nusprendžiau šį kartą užsisakyti patiekalą iš pagrindinio meniu.
Pasirinkau tirštą avienos sriubą ir mini kalmarus, troškintus aštriame padaže.
Sūnus užsisakė veganišką patiekalą – falafelių su gruzdintomis bulvytėmis ir daržovėmis.
Džiugu, kad ant stalo atkeliavo gaivieji gėrimai, jie kiek pristabdė mūsų kepimo palapinėje procesą…
Atnešta sriuba džiaugsmo nesukėlė. Ne ne, vaizdas buvo geras. Labiau baugino mintis, kad ją valgant mane dar labiau ims pilti prakaitas, ir tada pietūs virs ne malonumu, o kančia. Bet nenori eiti vidun – kentėk karščius lauke…
„Tiršta avienos sriuba” – 4,50 euro
Tad imu šaukštą ir pradedu skanauti sriubą. Valgydamas tirštą daržovių sriubą su ant dugno nugulusiais keliais avienos mėsos gabalais su kiekvienu šaukštu pajusdavau įdomų poskonį. Vienu metu galvojau, kad valgau aštrią sriubą, kitą kartą – jau salstelėjusią. Bet manau, visą šį skonių įvairumą pamėtėjo sriuboje dominuojantys pomidorai. Jie nusmelkė visas kitas daržoves, tad baigęs valgyti aš jau buvo įtikėjęs, kad daržovių karalius yra pomidoras.
Braukiu prakaitą, pajuokaujame su sūnumi, kad mėsavalgiai labiau prakaituoja karštyje nei veganai ir laukiame karštų. Tas juokelis, jei jis būtų tiesa, būtų viena iš geriausių priežasčių, kodėl aš turėčiau tapti veganu… Bet tai tik pokštas, tad atnešti karštieji patiekalai ant stalo parodo, kuris iš mūsų veganas, o kuris – mėsavalgis.
„Mini kalmarai, troškinti aštriame padaže” – 10,00 euro
Pradėjęs valgyti kalmarus pasijutau lyg valgyčiau prieš tai valgytą sriubą. Tik avieną joje pakeitė kalmarai. Apie aštrumą galėjau pasvajoti, vėl karaliavo jo didenybė pomidoras… Tad padažui dėmesio nebeskyriau, tiesiog išgaudžiau jame plaukiojusius kalmarus. Taip juos išgelbėdamas nuo paskendimo beskonybėje…
Gal man koją pakišo panašių patiekalų pasirinkimas? Bandau rasti bent kokį pateisinimą, kodėl virėjo fantazija baigiasi ties tuo. Ar nėra prieskoninių žolelių, kuriuos du lyg ir panašius patiekalus padarytų bent kažkiek skirtingus?
„Falafeliai su gruzdintomis bulvytėmis ir šviežiomis daržovėmis” – 6,00 euro
Matydamas, kaip skaniai prie gretimo stalelio moterys valgo kalmarus iš dienos meniu, pradėjau gailėtis, kad pasirinkau kalmarus iš pagrindinio meniu. Bet, kaip sako, šaukštai po pietų, dabar labiau tiktų šakutė ir peilis…
Bet va su veganišku maistu buvo viskas gerai. Žiūrėdamas, kaip pasimėgaudamas valgo sūnus, pagalvojau, kad virtuvėje gal koks veganas įsitaisė dirbti. Tada būtų ir logiškas paaiškinimas visam šiam mano šios dienos maistiniam nesusipratimui…
Ilgesniems išsiplėtimams neturiu nei laiko, nei noro. Bandysiu viską nurašyti prastam, nesuderintam mano pasirinkimui. Kito paaiškinimo šiems nenusisekusiems pietums neturiu.
P.S. Žvelgdamas į iš restorano išeinantį laimingą sūnų – veganą nejučiomis susimąsčiau, o gal veganu būti nėra jau taip ir blogai…
Vertinimas: Terasa – 5, Švara – 7, Aptarnavimas – 8, Maistas – 6. Iš viso: 26 balas (vidurkis – 6,5). Tad trys nagučiai restoranui „Pepper grey“.
Reziumė: šį kartą skirsiu dėmesį kainos ir kokybės santykiui. Manau, mano asmeniškai valgytos tiek sriubos, tiek kalmarų kainos ženkliai per didelės. Visų pirma patiekalai tokių pinigų neverti, antra – mielieji, išeikite iš restorano ir apsižvalgykite, kur esate. Čia juk ne senamiestis, o taip vadinamas miegamasis Klaipėdos rajonas.
Užsuksiu dar tai tikrai, bet gal rudenį ar žiemą, kai bus gerokai vėsiau. Nes lauko terasa pritaikyta tik mėgstantiems vidutiniškos kaitros pirtis.