Šiais laikais pradėti verslą Lietuvos maitinimo įstaigų sektoriuje reikia ne tik drąsos, bet ir nemažai pinigų, bei žinių nes konkurencija milžiniška.
Bet atsiranda drąsių žmonių, kurie pabando save šiame nelengvame versle. Todėl mes kasmet Lietuvoje turime kelias dešimtys naujų maitinimo įstaigų, bei panašų jų bankrutavusių skaičių.
Apie vieną nesenai atidarytą Klaipėdoje – „Baltai” jums ir papasakosiu šioje apžvalgoje.
Apie tai, kad atsidarė nauja maitinimo įstaiga su Katiniene sužinojome tik dėka to, kad išėjome pasivaikščioti į Klaipėdos senamiestį. Tad pamatę kažką naujo merdėjančiame senamiestyje nesusilaikėme nuo smalsumo užsukti į vidų.
Meniu nedidukas, tad nustebino tai, kad savaitgalį iš vos kelių pagrindinių patiekalų virtuvė sugebėjo neturėti lašišos. Ir tai žuvies, kurios parduodamos gali rasti ant kiekvieno kampo.
Sužinoję, kad tą dieną vyko kažkokia akcija, kurios metu bare keli kokteiliai kainavo po 3€ neatsilaikėme pagundos ir mes su Katiniene užsisakyti po vieną.
Tapa su keptu varškės sūriu – 6,50€
„Tapa su keptu varškės sūriu” buvo tą dieną vienintelis patiekalas, kuriam neturėjau jokių priekaištų. Švelnūs, be kažkokio išskirtinio skonio.
Keptos krevetės – 11,00€
Pačios krevetės iškeptos gerai, gal tik mano akiai daugoka vyno padažo, nes jei padažo būtų dar keliais valgomais šaukštais daugiau, tai jau būtų galima tokį patiekalą drąsiai vadinti sriuba.
Taip pat nuliūdino ir tai, kad duonelė patiekta kartu su krevetėmis buvo patiekta neatskirai, o sumerkta kaip kempinė į padažą.
Veršienos šnicelis – 17,00€
Veršienos šnicelio įspūdinga buvo tik kaina. Pats šnicelis buvo įgėręs taukų kepant, gal dėl to kad buvo pradėtas kepti neįkaitintame aliejuje, neatsakysiu.
Sumanymas bulvių košę gardinti kmynais sveikintinas, tik ją reiktų svečiui patiekti karštą, o ne vos drungną. Čia manau taip nutiko dėl virtuvėje dirbančių negebėjimo susikalbėti atiduodant patiekalus, vienas patiekė garnyrą, o kitas dar kepė šnicelį…
Bet tai vėl tik mano spėjimas. Patiekti daržovių garnyrą prie šnicelio šalia atskiroje lėkštėje idėja sveikintina, bet tik tada šnicelis milžiniškas ir kartu su bulvių kalnu užima visą lėkštę.
Grill vištienos filė – 13,00€
Katinienės valgyta grill vištienos filė mano nuomone buvo taip pat kiek perkepta. Bet visa kita lėkštėje prie jos puikiai derėjo.
Reziumuoju. Salės darbuotojos taip pat darė klaidas kurios būdingos darbuotojams dirbantiems nesenai suburtame kolektyve, kur dar nėra nusistovėjęs – „supratimas iš pusė žodžio”.
Tai puikiai atspindėjo momentas, kai vos gavę pagrindinius patiekalus nuo vienos padavėjos, nepraėjus nė minutei sulaukėme dėmesio iš kitos, kuri vos mums pradėjus valgyti pasiteiravo, – ar mums nieko netrūksta.
Pilnai suprantamas tas noras pirmomis dienomis save iškraunant maksimum parodyti vadovui kad šios darbo vietos esi verta/as.
Dar pastebėjau problemą su meniu stygiumi. Paprašę palikti meniu, kad vėliau galėtume išsirinkti dar papildomai kažką, greitai jo netekome, atėjusi padavėja jį iš mūsų paėmė pateisindama tai meniu trūkumu.
Kas liečia virtuvės, iš savo praktikos galiu pasakyti, kad nors ir koks tu būsi profesionalas, bet kol naujas meniu tau netaps iki skausmo žinomas tu norom nenorom skubėdamas darysi klaidas. O dar tas būtinas virtuvės pamainos taip vadinamas – „susidirbimas” tikiuosi kalbininkai nebars už naujadarą, bet jis virtuvėje būtinas.
Tai lyg automobilio variklis su 8 cilindrais, kuriam dėl nepriekaištingo veikimo būtina, kad visi 8 cilindrai dirbtu vieningai komandinį darbą.
Tad šį kartą jokio vertinimo balais nebus, nes tai iš mano pusės būtų neetiška, vertinti barą dirbantį vos kelias dienas, net jei daugelis mane ir vadinate restoranų žudiku.
Bet vertinimui tikrai čia sugrįšiu vasarą, kai po pusės metų virtuvės kolektyvas bus jau apsipratęs su meniu, o ir salėje kolektyvas išmoks tarpusavyje komunikuoti prižiūrint kolegų staliukus.
video apžvalga