Kas nutinka su verslais įsikūrusiais kurortiniame miestelyje pasibaigus vasaros sezonui? Sumažėjus svečių skaičiui daugelis maitinimo įstaigų stabdo savo veiklą iki kitos vasaros, bet yra tokių, kurios bando susirinkti paskutinius trupinius, bandydamos dirbti ištuštėjusiam kurortui su minimaliu kolektyvo skaičiumi…
Apie vieną tokį bandymą dabar ir papasakosiu jums trumpoje apžvalgoje.
Tad Trakai ir Picerija „Bona” pro kurios langus puikiai matosi Trakų perliukas – pilis.
Jaukus picerijos interjeras buvo ta priežastis kodėl pasirinkome būtent šią vietą pietums.
Meniu pasirinkimas nemažas, bet lyg nujausdami kažką negero pirmiau užsakėme gėrimus ir salotas, bei kibiną.
Stebint kaip dirba mergina aptarnavusi mūsų staliuką susidarė toks jausmas, kad ji ir gamina ne tik baro užsakymus, bet ir tuos, kurie būna adresuoti virtuvei.
Nes atnešusi mums gėrimus pradingo virtuvėje ir iš jos nepasirodė tik kartu su salotomis ir kibinu.
Išsiblaškęs,- pasakiau, prisiminęs kad pamiršau į kompaniją kibinui užsakyti sultinį.
Praėjo kelios minutės nuo to kai papildžiau užsakymą ir iš virtuvės padavėja parnešė sultinį.
Natūralus vištienos sultinys – 3,50€
Sultinys buvo toks lyg iš „Maggi” sultinių reklamos: šaukštelis stebuklingų miltelių, verdantis vanduo ir prieš jus garuoja natūralus vištienos sultinys.
Gal aš taip rašydamas ir klystu, bet šis skystimas mano nuomone nieko bendro su vištienos nuoviru neturi.
Kibinas su kiauliena – 3,30€
Kibinas buvo lyg to vargano sultinio tęstinumas. Tokius kibinus reikia vadinti Trakų gėda. Klausimas iš kur ir kokiais kiekiais tokius pusfabrikačius užsisako, o vietoje sulaukę užsakymo pašildo.
Cezario salotos su tigrinėmis krevetėmis – 11,90€
Tikiuosi, kad tas žmogus, kuris šioms salotoms nustatė kainą 11,90€ dabar sėdi rausta iš gėdos. Visų pirma tai nieko bendro su cezario salotomis neturi. Nekalbu jau apie padažo sudėtį. Noriu tik paklausti kas darbuotojai sakė, kad tik panardinus salotas majoneze išgaunamas tikrasis šių salotų skonis. Pilant tiek padažo šį patiekalą reiktų vadinti ne salotomis, o sriuba.
O gal apliejant dideliu kiekiu majonezo padažo buvo bandoma paslėpti krevečių kvapą, kuris primena – chlorkalkes.
Gal kas pasakys kam padavėjai klausti kas negerai su salotomis, jei išgirdusi priekaištus nieko nepasakiusi pasišalino su lėkšte. O vėliau kaip niekur nieko atnešusi sąskaitą, kurioje ne tik kad nebuvo minusuotos tragiškos „Cezario salotos”, bet net nebuvo pritaikyta minimali nuolaida.
Tad žiūrėdamas į ant stalo pastatytą stovą su reklamuojamais cepelinais, nusišypsojęs, įsivaizdavau vaizdelį: kaip vos užsakius cepelinų, padavėja pasileidžia į virtuvę virti iš šaldiklio ištrauktų cepelinų pusfabrikačių.
Reziumuoju. Picerija „Bona” užsidarykit ir nebejuokinkit svečių panašiu aptarnavimu ir apgailėtinu maistu. O atėjus pavasariui pradėkit rinkti apmokytus darbuotojus, kad eilinį kartą neapsijuokti prieš svečius, kaip apsijuokėte užsukus Katinų šeimynai į piceriją. Tai mano nuoširdi rekomendacija.
Vertinu 1/5 ne tik už prastą maistą, bet ir už padavėjos neprofesionalumą, kuri nesugeba išspręsti elementarios situacijos, kurioje reikėjo tiek nedaug: pasiūlyti pakeisti patiekalą, arba jo neįtraukti į sąskaitą. Ir tada greičiausiai nei šio teksto būtų buvę, nei pačio žemiausio vertinimo.
Tad pasikartosiu: picerija „Bona” užsidarykit ir nedarykit Trakams gėdos bent iki ateinančios vasaros…