Pirmiausia, pradedame nuo šonkaulių mėsos paruošimo – atskiriame membraną (plėvelę) nuo vidinės šonkaulių dalies. Peiliu praplatiname tarpelį, užkišame pirštą ir lėtai traukiame plėvelę nuo vieno krašto iki kito, kol galutinai visą pašaliname. Nuėmę plėvelę mėsą galime gausiai įtrinti “Delicia’s BBQ RUB” prieskoniais iš abiejų pusių.
Įkaitiname orkaitę arba keraminę kepsninę iki 125 laipsnių temperatūros ir dedame 1,5 val kepti. Jeigu kepsite keraminėje kepsinėje, tai būtinai ant anglių užberkite mirkytų obels medienos drožlių, kad šonkauliukai lengvai įgautų dūmo kvapo bei skonio.
Po 1,5 val, kai mėsa pradeda trauktis ir lengvai skrusti – išimame, suvyniojame į foliją bei dedame atgal lėtam kepimui. Kepame apie gerą valandą.
Sekantis žingnis – galime pradėti ruošti garnyrą. Imame dubenį, dedame švariai nuplautas jaunas bulvytes, gausiai apšlakstome aliejumi, beriame “Delicia’s GRILL” prieskonius ir dedame kepti šalia šonkaulių apie 40 min.
Cukiniją pjaustome griežinėliais, papriką norimo dydžio gabaliukais, viską apšlakstome aliejumi ir beriame “Delicia’s GRILL” prieskonius, gerai išmaišome ir leidžiame šiek tiek pasimarinuoti.
Išimame šonkaulius, gausiai ištepame mėgiamu BBQ padažu. Padidiname kepsninės ar orkaitės temperatūrą iki 180 laipsnių ir dedame kepti glazūruotus šonkaulius. Šalia dedame į ketaus keptuvėlę ar kitą indą prieskoniuotas papriką ir cukiniją. Viską pakepame apie 20 min.
Kai glazūra gražiai apskrunda, galime išimti ir viską serviruojame. Dedame į lėkštę keptas daržoves, pjauname šonkauliukus į norimo dydžio gabaliukus, dedame ant daržovių ir ragaujame!
Skanaus!
P.s. dėkingas “Šefas ant ratų” ir “Proflame Lietuva” komandoms taip puikiai įgyvendinusioms recepto idėją.
Patiekalui pagaminti reikės:
Kiaulienos šonkauliai 1,2 – 2,5 kg,
BBQ padažas 50 g
Prieskoniai gamybai:
Garnyrui:
Paprika,
Cukinija,
Jaunos bulvytės.