Naujiems ribojimams atėmus iš klientų galimybę valgyti maistą pačioje kavinėje, mes pradėjome sukti galvą kokį maistą geriausia pirkti išsinešimui.
Vienas iš reikalavimų, kuriuos keliame mes – Katinai tai, kad maistas ne tik neprarastų išvaizdos, bet ir skonio savybių per tą laiką, kol keliauja iki namų. Taip taip, atšalęs maistas praranda skonį. Pvz.: kebabą su padažu užvožus ant gruzdintų bulvyčių, po pusvalandžio turėsime iš bėdos valgomą masę.
Tad šį kartą Klaipėda “Sushi express” ir sushiai. Kadangi maistas vėl turės atlaikyti 20 min. keliaonę automobiliu iki namų, užsakymą sudarome tik iš sushiu. Nors oi kaip norėjosi paskanauti sriubų ar makaronų, bet ar tie patiekalai bus skanūs atšalę? Tad tik sushiai.
Ar teko kada matyti kaip sushi meistras išmeta į orą didelę lašišą ir besileidžiančiai jai keliais mostelėjimais aštriu peiliu nukerta galvą ir, benugulant žuviai ant stalo, sugeba dar ir nuo kaulų atskirti. Dar keli staigūs judesiai peiliu ir kelios juostelės lašišos nukrenta ant ryžių. Dar keli ingredientai ir sushių rulai vėl išmetami į orą ir tada į darbą stoja samurajaus kardas, kurio pagalba besileidžiantys sushiai susmulkinami iki reikiamų kubelių dydžio ir sugula tiesiai į dėžutę. Veiksmas vyksta taip greitai, kad sulėtinus vaizdą sunkiai eina įžiūrėti kada tas peilis spėjo nukirsti lašišai galvą, ar susmulkinti tolygiai sushius…
Ar taip pat dirbo ir “Sushi express” meistras, kuris mums suko sushius nepasakysiu, nes užsakymą padarėme telefonu, o atvykę už kiek daugiau nei 10 minučių jau radome sushius gražiai supakuotus į maišelį. Kadangi taip greit susisuko su mūsų užsakymu ir dar kelis maišelius prieš mane išsinešė mergina, tai spėju, kažkokių triukų moka ir jis.
Kadangi mes – Katinai ir mūsų skonio jutikliai labiau išlavinti nei Jūsų žmonių, mūsų užsakyme dideliam daugelio apgailestavimui sushiu su krabų lazdelėmis nerasite. Užsakyme pas mus figūravo sushiai su lašiša, tigrinėmis krevetėmis ir tunu. Užsakinėdamas kažkiek abejonių turėjau dėl tuno. Mintis ar jis bus šviežias nedavė ramybės. Bet visos abejonės išgaravo kai pamačiau vitriną su produktais.
75. Hijutsu – 8,99€
Traški tigrinė krevetė, lašiša, masago ikrai, svogūnų laiškai, tempura, kremas.
Koks mūsų laukia užsakymas buvo galima nuspėti jau vien peržvelgus su meile išdėliotus produktus ir tvarkingą darbo vietą. Neveltui yra posakis: jei gali užeik pirma į virtuvę ir apsižvalgyk, o tik tada užsisakyk maistą tame restorane. Švara ir tvarka virtuvėje atsispindės ir tavo lėkštėje. Jei virtuvėje tvyros chaosas, ant darbastalių mėtysis indai, produktai, o virėjai viens kitą ragins šūksniais, suprask, jog tai anšlagas. O per anšlagą gauti gerai pagamintus patiekalus jau loterija. Na, o jei virtuvėje tvyros betvarkė, o virėjas sėdės tinginiaudamas ir lūkuriuodamas naujų užsakymų, yra didelė tikimybė, kad jūsų patiekalai bus pagardinti jei ne plauku, tai kokiais kitais priedais, kurie į kalkuliacinę patiekalo kortelę nebuvo įtraukti.
59. Kyuri sake maguro – 6,49 €
Lašiša, tunas, masago ikrai, agurkas, tempuros traškučiai,
svogūnų laiškai, kremas, čili padažas.
Grįžkime prie sushiu, kurie po pusvalandžio kelio iki namų neprarado nei išvaizdos, nei skonio. Tiesa, nors apsauginis popierėlis nuo vienų sushiu ir pavogė chilli padažiuko, bet tai skoniui neatsiliepė, labiau išvaizdai. Visumoje labai skanūs sushiai, ne tik susukti su meile, bet ir supjaustyti.
51. Ebi avocado – 6,49 €
Traški tigrinė krevetė, masago ikrai, avokadas, svogūnų laiškai, kremas, sezamų sėklos.
Vertinu šį Klaipėdos “Sushi express” 5/5 ir linkiu šiam mažyčiui restoranėliui išlaikyti visada tokį aukštą lygį. Manau daugelis sutiksite, kad maisto kokybė priklauso ne nuo restorano pavadinimo, ar patiekalų kainų. Virtuvės patiekalų kokybė tiesiogiai priklauso nuo ten dirbančių darbuotojų. O tiksliau nuo jų meilės darbui. Tad mano rekomendacija visoms maitinimo įstaigoms – branginkite darbuotojus, kurie myli savo darbą ir maisto gamyboje mato džiaugsmą. Tokie darbuotojai jūsų brangiausias turtas.