Nežinau kaip jūs, bet aš praūžus Kalėdoms ir Naujiems metams sausio mėnesį užtrunku kelias savaites kol vėl normaliai stoju į darbymečio grafiką.
Ir tai nieko bendro neturi su švenčių aktyviu šventimu. Tai labiau susiję su praėjusių metų darbo rezultatų apžvalga, po kurios besididžiuodamas darbais, kuriuos nuveikiau praėjusiuose metuose, visą sausį pratinginiauju.
Kad ir kokio dydžio tingulys būtų nugulęs ant mano pečių, bet pažado duoto skaitytojams laužyti negaliu. Kas savaitę bent po vieną naują apžvalgą privalau padaryti net sirgdamas, nebekalbant apie tinginiavimą.
Tad šį kartą su Katiniene neapsispręsdami ką norime paskanauti vykstame į Kauno „Arena pizza”, nes jų meniu toks platus, kad lengviau būtų išvardinti ko jie neturi, nei ką gali pasiūlyti.
Apie šią maitinimo įstaigą rašiau prieš 6 metus, ir tada ją įvertinau aukštu 5/5 balu.
Nors meniu ir platus, bet reikėjo gero pusvalandžio kol Katinienė ir mažasis Katinukas išsirinko ką valgys.
O dėl savo pasirinkimo mažasis net gavo gerai pylos nuo manęs, bet apie viską iš eilės.
Sultinys su kibinu – 4,00€
„Pas mus rasite viską, ko tik užsimanysite”. Jei toks šūkis būtų įrašytas į „Arena pizza” meniu, tai jis puikiai atitiktų norint apibūdinti sultinį su kibinu.
Liūdna tik tai, kad tas skambus šūkis nieko bendro neturi nei su naminiu sultiniu, nei su vietoje gamintu kibinu.
Šaltibarščiai su keptomis bulvėmis – 3,30€
Bet štai šaltibarščiai buvo jau visai kitas reikalas. Su kiekvienu pakabintu šaukštu tirštų, lengva rūgštele alsuojančių šaltibarščių aš prisimindavau jų juokingai mažą kainą.
O pagalvojęs apie praėjusiais metais Palangoje matytas šaltibarščių kainas, šie šaltibarščiai jų fone atrodytų lyg būtų dalinami pusvelčiui.
Nr.22 tempura ebi – 9,50€
Sushius valgiusi Katinienė man neleido parašyti nei vieno blogo žodžio apie šį patiekalą, nes jai jis labai patiko ir jam ji neturėjo jokių priekaištų.
Tikiuosi Katinienė nesupyks, bet vieną pastabą sushiams aš išsakysiu, bet tai bus mano asmeninė nuomonė. Man pasirodė, kad jos valgyti sushiai tempūroje buvo per silpnai susukti. Bet tai skoniui įtakos jokios neturėjo, tad tikiuosi už šią pastabą represinių priemonių nuo Katinienės jokių nesusilauksiu…
Anties kulšelė „Confit” – 14,90€
Bet štai jau mano valgytai anties kulšelei išsakyti kritiką man niekas neuždraus net ir norėdamas. Kulšelė buvo iškepta neblogai, bet ar ji buvo gaminama pagal minimą „Confit” prancūzišką receptą galėčiau ginčytis, bet ji man patiko ir prie minimo termino neapsistosiu.
Didesnę problemą sudarė burokėliai, kurie lėkštėje atstovavo karamelizuotus burokėlius, bet labiau panašėjo į marinuotus, stambiai pjaustytus.
Padažas, kurį atstovavo skystas aviečių nuoviras, buvo per skystas ir mano nuomone visai nederėjo.
Dešrelės su gruzdintomis bulvytėmis ir pomidorų padažu – 4,5€
Daugelis skaitytojų puikiai žino ką aš manau apie visiems iki skausmo pažįstamą patiekalą – gruzdintos bulvytės su pieniškomis dešrelėmis.
O apie tai kokios medžiagos išsiskiria pieniškas dešreles kepant net straipsnį esu parašęs.
Bet tai nesutrukdė mažajam Katinukui iš gausybės patiekalų išsirinkti būtent šį patiekalą.
Tad šį patiekalą apibūdinsiu Katinuko žodžiais, kuris kaip ir aš žodžio kišenėje neieško:”pieniškų dešrelių skonis atsiskleidžia tik tada kai jas perpjovęs per pusę, jas dar įpjauni, taip padarydamas savotiškus aštunkojus. Ir šias neapsakomo skonio dešreles būtina patiekti su gruzdintų bulvyčių kalnu, šalia į indelį įtrėškiant pomidorų padažo iš litrinio „Suslavičiaus kečupo” plastikinio indelio. O tada skanaus.”
Užrašiau žodis žodin kaip augantis gurmanas nupasakojo.
Reziumuoju. Pradėsiu nuo rekomendacijos – mažinkit meniu. Mano nuomone geriau per pus mažiau patiekalų, bet kad jie būtų tokie, kuriuos suvalgęs norėtum juos girti, o neatvirkščiai – išsakyti kritiką.
Antra, kartojau ir kartosiu jog pieniškos dešrelės turėtų iš visų maitinimo įstaigų meniu išnykti kaip istorinė blogybė, kuri prieš 30 metų atsirado tik dėl tos priežasties, jog tai vertė daryti skurdus žaliavos pasirinkimas.
Norint prisitraukti tėvelius su vaikais šiais laikais pieniškų dešrelių nebereikia, reikia tik noro kurti, nes pasirinkimas ingredientų prekyboje milžiniškas.
O jei trūksta fantazijos – blogiausiu atveju kopijuokite kitus, tai bus mažesnė blogybė nei vaišinti restorano svečius gruzdintuvėje keptomis pieniškomis dešrelėmis.
Šį kartą vertinti aukščiausiu balu „Areną pizza” negaliu, nes per daug išsakyta kritikos patiekalų atžvilgiu.
Tad stiprus 3/5.
Video apžvalga: