Yra čeburekai, ir yra teisingi čeburekai. Čeburekais vadinu visus čeburekus parduodamus čeburekinėse, nes juose mėsos kelis kart mažiau lyginant proporcijas su tešla.
Teisingus čeburekus gaminame namie. Naminiuose čeburekuose, bent pas mus šeimoje, mėsos kiekis yra proporcingas tešlos kiekiui.
Valgydamas teisingą čebureką tu nevargsi ieškodamas jame mėsos, o mėsą atkasi su kiekvienu čebureko kasniu. Jausi svogūniuko, česnako, bei krapų aromatą.
Tad šiandieną su jumis ir pasidalinsiu teisingų čeburekų receptu.
Pradėkime nuo produktų kurių mums reikės 5 čeburekams pasigaminti.
Įdarui:
250 g. maltos kiaulienos
250 g. maltos jautienos
1 nedidelis svogūnas
1 vnt. kiaušinis
1 žiupsnelis krapų
4 skiltelės česnako
Druska, pipirai pagal skonį
Tešlai:
450 – 500 g. miltų
350 ml. vandens
3 v.š. aliejaus
1 a.š. druskos
Pirma pasiruoškime čeburekų įdarą. Į dubenį sudedame mėsą, susmulkintus česnakus, svogūnus, krapus, druską, pipirus, kiaušinį. Mes mėgstame svogūnus, ir tam kad jų skonis nepranyktų mėsoje, juos pjaustome kiek stambiau.
Visą turinį gerai išmaišę padedame į šoną, kad mėsoje pasiskirstytų prieskoniai, ir imamės tešlos gamybos.
Į indą su šiltu vandeniu įpilame 3 valgomus šaukštus aliejaus, įdedame 1 a.š. druskos ir gerai išmaišome. Į kitą indą įdedame 1/3 reikiamo kiekio miltų, ir užpylę pasigamintu skysčiu maišome. Gerai išmaišę dedame vėl šiek tiek miltų ir pildami vandenį vėl maišome.
Tešla turi gautis lyg lipni, bet nekibti prie rankų. Nepersistenkit su miltais. Aš specialiai parašiau netikslų miltų kiekį, tam kad jūs patys minkydami tešlą nuspręstumėt koks kiekis yra optimalus.
Pasigaminę tešlą suskirstome ją į 5 vienodus kamuoliukus, iš kurių ir formuosime mūsų čeburekus.
Ant miltais pabarstyto stalo iškočioję plonai čeburekų tešlą dėkite ant jų įdarą. O užlenkę tešlą taip kad ji paslėptų įdarą, šakutės pagalba padarykite joje įspaudus, tam kad kepant čeburekas neišsižiotų. Kad šakutė nekibtų prie tešlos, ją prieš tai sušlapinkit vandeniu.
Kepkite keptuvėje, į kurią įpilkit tiek aliejaus, kad jis paguldytus čeburekus neapsemtų pilnai, o tik iki pusės. Kelias minutes apkepus vieną pusę, čeburekus apverskite ir kepkit dar kelias minutes.
O tada skanaus. Aš asmeniškai įveikiu tik 1,5 čebureko, ir tai tik tada kai būnu labai alkanas. Šiaip vieno man asmeniškai per akis.