Riebuskatinas.lt
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
Riebuskatinas.lt
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus

Save gerbiantis restoranas to klientams niekada nepasakytų

2023-05-21
Apžvalgos
0 0
Save gerbiantis restoranas to klientams niekada nepasakytų
Pasidalink FacebookPasidalink TelegramSiųsk drauguiPasidalink Linkedin

Yra begalės seminarų, kuriuose protingi dėdės ir tetos aiškina ką reikia daryti, ir ko nedaryti, kad jūsų verslas augtų ir klestėtų.

Šiame tekste aš papasakosiu apie tai ko nereikia daryti norint turėti sėkmingą verslą, arba kitaip tariant papasakosiu apie verslininkus, kurie, mano nuomone, kvailais sprendimas savotiškai šaudo į savo verslo kojas, taip bandydami jį greičiau paklupdyti.

Bet tai tik mano pamąstymai, kurie gimė po apsilankymo Klaipėdos senamiestyje, netoli Meridiano, įsikūrusiame bare „Garažas”.


Pirmas signalas pranašaujantis galimą liūdną vizito baigtį buvo tas, kad per pačius pietus baras buvo visiškai tuščias. Antras signalas, kad jame likti geriau nereikėtų buvo tas, kad priėjus prie mūsų padavėjui ir paprašius jo meniu, jis atsakė, – kad iki 15:00 rinktis maistą iš pagrindinio meniu nėra galimybės, o galima pietauti tik iš to ką jie siūlo dienos pietų pasirinkime.


Visada galvojau, kad dienos pietūs reikalingi tik tam, kad maitinimo įstaigos mažesnėmis kainomis, dienos metu, galėtų prisivilioti daugiau klientų.

Bet yra maitinimo įstaigų, kur padavėjai išgirdę, kad klientai norės užsisakyti maisto iš pagrindinio meniu tik apsidžiaugdavo. Protingai mąstantis supranta, kad sąskaitos iš pagrindinio meniu visada bus didesnės nei tais atvejais kai klientas užsisakys patiekalus iš dienos pietų. O didesnės sąskaitos tolygu – didesniems arbatpinigiams.

Suprantu ir tas maitinimo įstaigas, kurios dienos pietų metu sausakimšos nuo klientų srauto, ir tokiu atveju joms yra tikslinga prekiauti tik dienos pietų patiekalais, kuriems dažniausiai jau iš ryto yra paruošti paruoštukai. Tada per trumpą laiką galima pamaitinti didesnį kiekį svečių.


Bet mūsų atveju baras buvo tuščias. Tad vienintelis paaiškinimas, kurį radau tam sprendimui – prekiauti tik dienos pietų patiekalais, buvo tas, kad taip buvo bandoma parduoti tai ką buvo prisigaminę iš anksto.

Nebenorėdami ieškoti kitos maitinimo įstaigos pasakėme padavėjui, kad paskanausime po vieną patiekalą paminėtą meniu lentoje. Pirma paprašėme atnešti silkę su karštomis bulvėmis ir barščius, o vėliau vištienos ir kiaulienos suktinukus.

Kiek užtrukome, kol išaiškinome padavėjui, kad norėsime visų patiekalų po vieną, o ne po du. Nors iš paminėto patiekalų patiekimo eiliškumo ir taip turėjo būti viskas aišku.

Bet to padavėjo pasimetimo ir išsiblaškymo kaltininkas greičiausiai bus nuobodulys, kurio pasekmė neturint darbo snūduriavimas prie baro.

Bet  daugiau priekaištų padavėjo aptarnavimui tą dieną neturėjome.

Barščių sriuba, kuri užsakant kartu su pagrindiniu patiekalu kainavo 1€, kaip nekeista buvo geriausia iš viso to ką mes tą dieną bare „Garažas” valgėme. Buvo ir sultinuko skonis, ir pakankamai daržovių kad galėtume šią sriubą vadinti barščiais.


Bet štai silkė buvo lyg veidrodis to su kokia meile virtuvėje dirba žmogus gaminantis maistą. Toks jausmas, kad visi baro staliukai užimti ir virėjai vos spėja suktis virtuvėje, dėl to silkė sumesta į lėkštę bet kaip, nors nužvelgus lėkštę ir apsižvalgius aplink gali girdėti tik lauko terasoje tarp staliukų švilpaujantį vėją.


Silkė su karštomis bulvėmis – 5,50€

Bijau pagalvoti kokie „šedevrai” pasiekia svečius kai baras lūžta nuo lankytojų gausos.

Nespėjau pamiršti silkės, kaip naujus klausimus apie virtuvėje dirbančių meilę darbui užminė kiti du patiekalai.


Ir žiūrėdamas į tuos du nabagus lėkštėse aš džiaugiausi, kad negavome pagrindinio meniu, nes spėju vaizdelis būtų buvęs toks pat liūdnas, tik už ženkliai didesnes patiekalų kainas.


Kiaulienos suktinukas – 5,50€

Panašius kiaulienos suktinukus patiekia prastose užeigose antrą vestuvių dieną  virėja, kuri užsimiršusi kad randasi darbe su svečiais šventė iki pat ryto, o paryčiais su apysunke galva prisuko štai tokių šedevrų, prieš tai gerai persūdžiusi mėsą.

Bet mūsų atveju mes sėdėjome tuščiame bare ir valgėme vieną iš paruoštukų, kurių prisuko arba iš vakaro, ir mėsa per naktį įsisūrėjo, arba iš ryto dar užsimiegoję pridrėbė su kaupu druskos.

 


Vištienos krūtinėlės kepsnys – 5,50€

Vištienos krūtinėlė būtų labiau derėjusi su kokiais ryžiais, bet manau tingulys, kuris vyrauja baro virtuvėje verčia virėją prie visko patiekti tas neišvaizdžias apkeptas bulves.

Reziumuoju. Šiomis dienomis kai maitinimo įstaigos ne tik Klaipėdoje, bet ir visoje Lietuvoje, jaučia svečių stygių, tuščiame bare „mandravoti” neleidžiant svečiui pasirinkti iš pagrindinio meniu galėtų tik tas restoranas, kuriame svečiai, norintys patekti į restoraną, išsirikiavę laukia eilėje kol atsiras laisvas staliukas, bet ne tas, kuriame vietoje klientų prie staliukų švilpauja vėjas, o prie baro snūduriuoja padavėjas.

Antra, maistas net ne vidutinio lygio, o labiau žemesnio, ir kažkuo primenantis nemokančios gaminti namų šeimininkės eksperimentus po kelių minučių video apie maisto gamybą, peržiūrų youtube platformoje.


Manau, save gerbiantis restoranas niekada neuždraus klientui užsisakyti patiekalų iš pagrindinio meniu. Tad 2/5 už meilę klientams ir maisto gamybai.

Restobaras „Garažas”

Turgaus g. 35, Klaipėda

Gal patiks?

Kavinėje kilo muštynės, nustebsite sužinoję kas to kaltininkas
Apžvalgos

Kavinėje kilo muštynės, nustebsite sužinoję kas to kaltininkas

2025-06-06
Liūdnai pasibaigęs eksperimentas. Pusė produktų iškeliavo į šiukšlių maišą, sustojo skrandis, prireikė vaistų
Apžvalgos

Liūdnai pasibaigęs eksperimentas. Pusė produktų iškeliavo į šiukšlių maišą, sustojo skrandis, prireikė vaistų

2025-06-04
Kavinė kopose susilaukė didelio lietuvaičių dėmesio ne dėl skanaus maisto, o dėl kalbų – kaip ji galėjo ten išvis atsirasti
Apžvalgos

Kavinė kopose susilaukė didelio lietuvaičių dėmesio ne dėl skanaus maisto, o dėl kalbų – kaip ji galėjo ten išvis atsirasti

2025-05-30
  • Apie Riebų katiną
  • Svetainės taisyklės
  • Privatumo politika
  • Susisiekime

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos