Kai pradaręs šaldytuvo duris pamatau, kad turiu įvairių daržovių – verdu sriubą ar gaminu troškinį. Kadangi šį kartą šaldytuve pūpso moliūgas, verdu trintą moliūgų sriubą.
Norint išvirti skanią trintą sriubą reikia visų pirma turėti gero vištienos sultinio. Visokie kubeliai su ant jų pieštomis vištomis netinka. Jei tingite virti sultinį, negaiškite laiko ir su trinta sriuba, parduotuvės pilnos visokių pusfabrikačių. O jei apsisprendėte ir turite iš ko virti vištienos sultinį, judame toliau.
Kadangi aš, pirkdamas vištienos filė, perku ją su vidiniu kaulu, kauliukų sultiniui šaldiklyje visada yra. Sumetu nuplautus kauliukus į puodą, užpilu vandeniu, dedu druskos, pipiriukų, kelis lauro lapelius ir verdu apie 20 minučių. Per tą laiką laikraščio neskaitinėju, o supjaustau daržoves. Nepersistengiu smulkindamas, o kam? Vis vien jas trinsiu. Tad į puodą keliauja nemaži gabaliukai. Užpilu juos išvirtu sultiniu, kuris visą virtuvę jau užpildė puikiais vištienos kvapais. Nepersistenkite – pilkite jo tiek, kad vos apsemtų daržoves. Skysčio išskirs ir virdamos daržovės.
Skanios trintos sriubos paslaptis ta, kad ją trinant sultinio nereiktų nupilti. Tad pavirus apie 25-30 min. aš iškart trintuvu sutrinu sriubą puode. O patiekdamas pabarstau kepintomis moliūgų sėklomis. Man asmeniškai pakanka riebumo, kurį sriubai suteikė vištienos sultinys, bet jei jums jo trūksta, drąsiai galite šliūkštelėti į puodą stiklinę grietinėlės ir maišydami luktelti, kol sriuba užvirs. Ir svarbiausia – nepamirškite, kad tai sriuba, o ne gėrimas, tad pasistenkite, kad ji būtų tiršta.