Reikalingi produktai:
– Lašiša
– Ryžiai
– Nori lapai
– Majonezas
– Aštrus padažas
– Sezamo sėklos papuošimui (nebūtina)
– Svogūnų laiškai papuošimui (nebūtina)
Lašiša supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su aštriu majonezu (naudojau paprastą majonezą sumaišytą su čili padažu (Kūčių variantui galima pasidaryti naminį iš aliejaus ir avinžirnių skysčio ). Palikti kelias minutes pastovėti. Į tą laiką išvirti ryžius. Išvirtus ryžius galima paskaninti (nebūtina, nes skonio gaunama iš majonezo nuo lašišos) ryžių acto, cukraus ir druskos užpilu. Sukarpyti nori lapus tinkamo formai dydžio, uždėti paruoštus ryžius, perkelti į keksiukų formeles, o tada uždėti paruoštą lašišą. Kepti įkaitintoj orkaitėje (aš kepiaus 180°C su vėjeliu) kol gražiai apskrus (apie 15min). Iškeptus galima paglaistyti likusiu majonezo padažu ir pabarstyti svogūnų laiškais.
P.S. puikiai iškepa ir karšto oro gruzdintuvėj
P.P.S. galima naudot ir baltą žuvį, bet su lašiša žymiai skaniau
Skaitytojos siųstas receptas, konkursui “Šventinis patiekalas”
Recepto autorė: Lina Tarasevičienė