Riebuskatinas.lt
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
Riebuskatinas.lt
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus

Visos paslaptys, kaip iškepti pačią skaniausią duoną su česnaku

2023-06-20
Karšti
0 0
Visos paslaptys, kaip iškepti pačią skaniausią duoną su česnaku
Pasidalink FacebookPasidalink TelegramSiųsk drauguiPasidalink Linkedin

Kepta duona su česnaku. Atrodo, visiems puikiai žinomas užkandis, tačiau ne visiems pavyksta ją iškepti taip skaniai, kaip pavyksta man.

Nenoriu girtis, bet tenka. Jeigu mano duona būtų tokia pat, kaip kitų, nesidalinčiau savo paslaptimis.
Pradėkime nuo duonos. Tiems, kurie mano, kad tinka bet kuri šviesi duona, galiu iškart pasakyti – eikite švilpt. Po to tokie kepėjai valgo aliejumi permirkusią duoną, į kurią net česnako dorai įtrinti negalima ir aimanuoja.

Tad nesiginčykite – jei norite patirti dievišką malonumą valgydami tikrai skaniai iškeptą duoną, lekiate į parduotuvę ir perkate kepyklos „Klaipėdos duona“ duoną „Palanga močiučių“. Neradote savo parduotuvėje – nepradėkite panikuoti, o važiuokite į kitą.

Kai jau turite duoną, būtent tokią, apie kokią kalbu aš, pirmyn į virtuvę patikrinti, ar turite česnakų. Priminsiu – jau pradėję leisti ūglius česnakai tinka tik sodinimui, tad neapsigaukite.
Ir dar vienas ne mažiau svarbus ingredientas – druska. Jokia vegeta ar kitokie cheminiai mišiniai netinka. Tiems, kas vertina vegetą ir visokius kitokius šiuolaikinės chemijos pramonės stebuklus, rekomenduočiau net negaišti laiko kepant duoną.

Dar vienas svarbus niuansas – tai duonos supjaustymas. Tiesa, skonio tai nekeičia, bet mano akims tokie gabaliukai skaniausi. Aš pjaustau duonos riekę į 3 dalis. Norite – smulkinkite šiaudeliais, bet tada, liaudiškai tariant, „užsiknisite“ ją vartydami kepant.

Aliejų aš naudoju rafinuotą saulėgrąžų. Suprantu, kad rafinuotas ne toks sveikas kaip nerafinuotas, bet nuo vaikystės negaliu pakęsti nerafinuoto aliejaus kvapo kepiniuose. Jei jūs jį toleruojate, naudokite nerafinuotą.

Svarbu duoną dėti jau į įkaitusį aliejų, tada ji bus traški, o ne minkšta nuo aliejaus.

Iškepusią duoną sudedame į lėkštę ir kol ji karšta, apibarstome druska ir pradedame trinti česnaku. Čia ir slypi skonio paslaptis – kai nuo karščio trinama česnako skiltelė vos nesilydo.

O skaniausia yra laižyti nuo karščio įkaitusius pirštus, kurie apkibę druska ir česnaku. Pasaka. Žodžiu, šį procesą kartojame, kol iškepate visą duonelę.

Skanaus.

Gal patiks?

Bandos ant kopūsto lapo
Karšti

Bandos ant kopūsto lapo

2025-03-10
Receptas, kuris dar niekad nenuvylė – burnoje tirpstantys kibinai
Karšti

Receptas, kuris dar niekad nenuvylė – burnoje tirpstantys kibinai

2025-03-06
Viena svarbi detalė norint išvirti skaniai žirnius
Karšti

Viena svarbi detalė norint išvirti skaniai žirnius

2025-03-06
  • Apie Riebų katiną
  • Svetainės taisyklės
  • Privatumo politika
  • Susisiekime

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos