Nors oras ir nelepina, mes vis viena traukiame į pajūrį – į Palangą. Tad ši apžvalga vėl iš Palangos. Tik skirtingai nei kitos prieš tai, ši bus ne iš garsiosios Basanavičiaus gatvės.
Šį kartą mes užsukome į Birutės alėjoje įsikūrusį muzikos klubą „Vandenis“. Šio pasirinkimo priežastis tikrai nebuvo jūsų raginimas man aplenkti Basanavičiaus gatvę ir pasižvalgyti į kitas gatveles. Tiesiog buvome didelė kompanija, ir dauguma nubalsavo už šį restoraną.
Nesipriešinau ir aš, nes „Vandenyje“ lankiausi labai seniai. Įvairūs atsiliepimai apie šį restoraną pasiekdavo mane dažnai, tad atsirado puiki proga pačiam patikrinti, kaip yra iš tiesų. O kompanija iš šešių žmonių žadėjo nemenką patiekalų gausą.
Į restoraną mes atbėgome tiesiogine žodžio prasme, nes vos išlipus iš automobilių mus užklupo lietus. Tad didelė „Vandenio“ terasa mums buvo geras prieglobstis.
Pirma, kas krito į akis – žmonių gausa. Darbo diena, o terasa pilnutėlė. Bet nereikia stebėtis, juk tai kurortas, o dar liepos mėnuo. Svarbiausia – randame keletą laisvų staliukų, prie kurių jaukiai įsikuriame.
Susidaro nemažas užsakymas. Mane, kaip tą, kuris nori matyti kuo daugiau įvairesnių patiekalų, nuliūdino tai, kad į užsakymą buvo įtraukti net trys vienodi patiekalai. Nežinau, koks čia tas befstrogenas, bet vartant meniu jis sudomeno net kelis iš mūsų kompanijos. Bent tiek džiugu, kad kiti patiekalai nesidubliavo.
Tad pamiršę ne laiku prasidėjusį lietų mes gurkšnojome gėrimus ir stebimės ilgamete restorano sėkme. Na, sutikite – tiek metų likti patraukliu – didelis uždavinys. Tačiau ilgai diskutuoti apie tai mums neleido atneštos sriubos.
Man patiekta baravykų sriuba privertė vėl pasiimti meniu ir žvilgtelti į sriubų aprašymą. Išskyrus sriubos pavadinimą – „Baravykų sriuba“ ir kainą, nieko nerandu. Tad iš kur mano lėkštėje voveraitės? Negi šaldytuve baravykai poravosi su voveraitėmis, ir taip atsirado vovbaravykų atmaina, kurią virėjas iš įpratimo vis dar vadina baravykais?
Baravykų sriuba mažoji – 3,50 euro
Tiek mano sriuba, tiek kito kompaniono valgyta meksikietiška sriuba buvo nepakankamai pašildytos. Tai įpylė dar šlakelį deguto į nepasitenkinimo sriubomis indą.
Meksikietiška sriuba mažoji – 3,50 euro
Iš stalo galo iki manęs atskriejo nepasitenkinimas šaltibarščiais. Burokėliai, kuriuos drąsiai galime vadinti pagrindiniu ingredientu šioje sriuboje, buvo apleidę lėkštę kaip apleidžia lietuviai Lietuvą išvykdami ieškoti geresnio gyvenimo svetur. Lietuvius suprast ir pateisint aš dar galiu, bet kodėl burokėliai apleido šio restorano šaltibarščius, aš nežinau. Šalia jų patiekta paliegusi mažytė bulvelė lyg nebyliai sakė: mažai burokėlių, užteks manęs ir tokios.
Šaltibarščiai mažoji – 3,50 euro
Gal tai, kad užsakėme tik mažas sriubų porcijas, ir galėjo nulemti dalinį burokėlių pasitraukimą iš lėkštės, bet atlikti baravykų rokiruotės su voveraitėmis tikrai ne.
Kaip kaupėsi debesys danguje mums valgant sriubas, taip panašūs debesys mano mintyse buvo pradėję kauptis ir virš restorano „Vandenis“… Žodžiu, laukiau karštų, kad galėčiau pradėti griaudėti.
Karštieji atkeliavo vienu metu, tad man teko kiek paplušėti, kad juos greitai nufotografuočiau, kol kompanija nepradėjo jų valgyti.
Befstrogenas – 13,00 euro
Befstrogenas visose trijose lėkštėse buvo lyg vienas kito puiki kopija, tad nufotografavau tą, kuris buvo arčiausiai manęs. Neslėpsiu – fotografuodamas priėjau prie išvados, jog iš visų ant stalo mums atneštų patiekalų įspūdingiausiai atrodo midijos. Na, iš dalies taip ir turi būti – Riebiam katinui kas geriausia arba bent gražiausia…
Midijos + bulvytės – 12,50 euro
Skubėjau pradėti valgyti, nes viduje spraigė nuo sriubos užsilikę žaibai, buvo kilęs toks lietuviškas noras juos išleist lauk… Bet pradėjus valgyti mano veide pradėjo skleistis šypsena. Kad ir kaip bandžiau išlaikyti pirminį pyktį, virš restorano man visiškai nenorint pradėjo sklaidytis debesys. O pažvelgus į šalia valgančius pamačiau net vaivorykštę. Išties antrieji patiekalai – lyg iš kito restorano ar kito virėjo gaminti.
Atvožęs dangtį man patiektame puode išvydau midijas. Po vovbaravykių sriubos tikėjausi dar kokio siurprizo. Bet midijos nebuvo pakeistos jokiomis kitomis gėrybėmis, ir mano didelei nuostabai jų buvo įdėta gausiai. Pirma mintis, kad šalia patiektos bulvytės bus atiduotos paukštukams, buvo klaidinga. Jos puikiai derėjo su padažu, kuriuo gausiai buvo aplietos midijos.
Džiaugiausi girdėdamas prie stalo sklandančias kalbas apie tai, kokie skanūs patiekalai, o ne ko jiems trūksta ar minčių apie tai, neva tikėtasi geresnių.
Jautienos nugarinė su baravykais – 14,00 euro
Skirtingai nei mano sriuboje, prie jautienos nugarinės kepsnio padažas buvo su baravykais, voveraičių nebuvo rasta. Juk į restoranus einame ne tik gerai praleist laiko, bet pasimėgauti maistu. Juk nedaugelis sugeba pasigaminti skanų maistą ir namie. Tad antriems patiekalams riebūs penki nagučiai.
Cepelinai – 7,00 euro
Baigę valgyti karštuosius mes galutinai išvaikėme susikaupusius tamsius debesis ir su nekantrumu laukėme deserto. Nes kol kas rezultatas buvo 1:1 (sriubos : karšti). Nenustebkite, kad vertinu įvarčiais – tai nesenai pasibaigusio pasaulio futbolo čempionato atgarsiai.
Ir čia į aikštę išbėgo desertai. Jie galutinai išspardė likusius pavienius debesis ir šviečiant saulutei liko mėgautis kava bei pyragais. Gausi midijų porcija leido man tik padaryti kontrolinius degustavimus. Kad ir kaip norėjosi to lėkštėje pūpsančio gražuolio, pilve susispaudusios midijos rėkė: čia vietos nebėra. Tad teko mėgavimąsi pyragais perleisti kitiems.
Obuolių pyragas su ledais – 5,00 euro
Šokoladinis riešutinis tortas – 4,50 euro
Jei reiktų trumpai aprašyti įspūdžius: toks jausmas, lyg buvome Selo koncerte, o koncerto pradžią apšildė koks vestuvių muzikantas su armonika. Džiugu, kad Selas į sceną išėjo laiku ir ištaisė visas prieš tai koncertavusio kliurkas. Tad vovbaravykiai pamiršti.
Vertinimas: Interjeras – 8, Švara – 9, Aptarnavimas – 9, Maistas – 8. Iš viso: 34 balas (vidurkis – 8,5). Tad 5 nagučiai muzikos klubui „Vandenis“.
P.S. Jei visi pastebėjote, nė žodelio apie kainas. Tai dėl to, kad nenoriu atimti iš jūsų tos garbės jas aptarti. Meniu nuotraukų daug, tas drąsiai diskutuokite, o aš judėsiu tuo metu į kitą restoraną…