Pirmą kartą šitą gėrį valgėm Londone Gordon Ramsay restorane ir nuo tada užsimojom gamintis patys bandyta ir su lašiša, ir su veršiena, ir visi variantai savaip tobuli. Taigi garsusis Wellington kepsnys. Šis patiekalas tikrai reikalauja ir laiko, ir kantrybės, bet skonis atperka visą laiką ir kantrybę. Tešlai naudojau pirktinę šaldytą ( sviestine). Mėsyte lengvai apsikepinam svieste ant didelės kaitros, kad apskrustu. Atšalus mėsai ja ištepame garstyčiomis bei padruskinam, papipirinam lengvai. Padedam i šoną ir einam žaisti su pievagrybiais. Pievagrybius aš peilio pagalba sukapoju labai labai smulkiai, galima ir sumalti mikserio pagalba. Dedame kepti ant vidutines/žemos kaitros, nes reikia mums išvirti grybuose esamą vandenį. Grybus padruskinam, papipirinam, (galima naudoti ir mėgstamus prieskonius) idedame čiobrelio kelias šakeles ir kepinam iki kol nebeliks jokio skystimo.
Atvėsiname. Dedame ant maistinės plėvelės vytinta Serano kumpį, ant kumpio gražiai paplodami sudedam grybus ir ant grybų guldome mėsytę. Suvyniojame plėvele viską gražiai lyg vystutumėm kūdikį ir padedame i šaldytuvą apie valandą laiko Tuo tarpu ant plėvelės dedame sviestinę tešlą guldome „kūdikį” ir vel viską gražiai susukam, suvyniojam ( visada patariu, pirmam kartui peržiūrėti kur online video, del orientacijos kaip sukti) Dedame i šaldytuvą ir ruošiame orkaitę/grilių. Įkaitiname iki 180-200°. Wellington kepsnį išsivyniojam is plėvelės, patepame viršų kiaušinio plakiniu ir uždedame ant viršaus dar vieną ploną tešlos lakštą su ornamentais ( visai nebūtina, tik gražiau), patepam vėl kiaušinio plakiniu ir kepame apie 15min. Labai priklauso nuo mėsos storio. Pasitiekėm su raudono vyno, bruknių bei burokėlių padažu, orkaitėje keptomis i bacon susuktomis morkytėmis, dar patepus klevų sirupu ir bulvių bei permesano sūrio bokšteliu Vakarienė užtruko truputi ilgiau nei aprašyti receptą
Skaitytojos siųstas receptas, konkursui “Šventinis patiekalas”
Recepto autorė: Inga Lill