Jei jūs kada nors man rekomendavote kokią maitinimo įstaigą rašydami komentarus po mano apžvalgomis ar siųsdami asmenines žinutes ir ligi šiol nesulaukėte mano vizito į minimą maitinimo įstaigą, tai atsakymą į klausimą – kodėl aš dar ten nenuvykau, rasite šioje apžvalgoje.
Tad šį kartą šalia Kauno LEZ teritorijoje kažkieno iš skaitytojų rekomenduota užeiga „Kolegos”.
Atvykę į užeigą radome ją pilnutėlę. Ir jei vadovautis Katinienės logika – ten kur daug žmonių, ten skanu.
Belieka atstovėti nemažą eilę ir patiems paskanavus čia gaminamo maisto įsitikinti to teiginiu tikslumu.
Meniu pasirinkimas gan platus, tad jį studijuodami net nepastebėjome kaip atėjo mūsų eilė padaryti užsakymą.
O jau stebint iš arčiau klientų aptarnavimo procesą man krito į akis darbuotojų apranga. Toks jausmas, kad merginos kaimo kermošiuje pas kunigą kelioms valandoms užlėkė virtuvėje pagelbėti.
Gerai, kad bent viena dėl higieniškesnio vaizdo suformavimo buvo pasirišusi prijuostę.
Suprantu, kad VMVT reikalavimai greičiausiai nebe tokie griežti dirbant prie maisto atleidimo, nei buvo anksčiau, bet matyti kaip virš marmitų savo šukuosenomis plevėsuoja darbuotojos didelio žavesio nesuteikia, o tik klausimus: kaip pas damas su plaukų slinkimu.
Nepatiko ir pagreitintas aptarnavimo konvejerinis. Pasirinkdamas norimą garnyrą žodžius turi berti greit kaip poterius bažnyčioje.
Paprašęs prie „ryžių – krabų kepsnelių” burokėlių ir jau tardamas: ir morkų, morkų jau nebegavau, o tiesiog buvo įbrukta lėkštė tik su burokėliais, o dar tas darbuotojos „meile” persunktas žvilgsnis, po kurio jau ir paprašius primygtinai tos morkos būtų buvusios sprangios.
Tad nenorėdamas veltis į konfliktą dėl atmestinio aptarnavimo ir nestabdydamas gyvo konvejerio pajudėjau link kasų.
Kadangi čekio negavau, o tik grąžą iš 50€, tai patiekalų kainas surašysiu pagal tas, kurios buvo surašytos meniu nuotraukoje.
Rūgštynių sr. 0,5 – 0,90€
Nesuprantu, kodėl žmonės rūgštynių sultinį vadina sriuba?
Ir antras ne ką mažiau svarbus klausimas, kodėl perka pigiausius rūgštynių konservus, kuriuose rūgštynių lapai sudaro mažumą, didumą stiklainio turinyje užleisdami rūgštynių koteliams.
O jau valgydamas tokią sriubą jauti ne malonumą, o šleikštulį po kiekvieno sriubos šaukšto besispjaudydamas rūgštynių stagarais.
Tad džiaugiuosi, kad šio stagarų užpilo užsakėme tik pusę porcijos.
Lašišos kepsnys su „Teriyaki” padažu – 7,90€
Spėju prie lašišos kepsnio morkų ir kopūstų salotų pridėjo tokius milžiniškus kupstus norėdami taip kiek užmaskuoti nusususį lašišos gabalioką.
Lašišos tik paskanavome, nes keistą žuvies kvapą negalėjo užgožti net „teriyaki” padažas, tad kankinami abejonių kas bus ją suvalgius, rizikuoti toliau valgyti pabijojome.
Ryžių krabų kepsneliai -5,30€
Receptūra ryžių ir krabų kepsnelių įdomi. Tik išpildymas tragiškas. Mano nuomone reikėjo kepsnelius daryti kiek plonesnius, tada vidus nebūtų buvusi tokia skysta košė, o ir išorė būtų turėjusi kiek tvirtesnę plutelę.
Kiaulienos kepsnys užkeptas kukurūzo burbuole – 5,90€
O tos dienos gastronomijos šedevrą pasilikau apžvalgos pabaigai ir tai yra – kiaulienos kepsnys užkeptas kukurūzo burbuole.
Suprantu, kad užeiga „Kolegos” vargu ar išduos virtuvės šefą, kuris greičiausiai pora metų sėdėjo užsidaręs virtuvėje kol pagaliau pavyko „išgimdyti” kažką, ką tą dieną man teko garbė paskanauti, bet jei sugalvotumėt, tai norėčiau jį nominuotų titului – „2023m. inovatoriškiausias sprendimas virtuvėje”.
Kiek metų sukuosi virtuvėje, bet niekada nebūčiau sugalvojęs panašų derinį paslėpti po sūrio sluoksniu. O dabar norėdamas savo svečiams patiekti kuo labiau kepimo metu aliejaus prigėrusius kepsnius naudosiu būtent tokią receptūrą užkepant kepsnius sūriu.
O dar tos baisios „daržovių salotos”….
Reziumuoju. Prisiminkime pavadinimą ir apžvalgos pabaigoje jį trumpai apibendrinkime.
Žmonių marios, o maistas tragiškas. Manau į šį teiginį atsakiau ne tik aš aptaręs skanautus tą dieną patiekalus, bet tą mintį puikiai atitinka ir nešvarių padėklų stelažas pilnas lėkščių su nebaigtais valgyti patiekalais.
Antra detalė paminėta pavadinime buvo – higienos stoka. Tai rašydamas galvoje turėjau darbuotojas, kurios tiesiogiai aptarnauja klientus. Mano nuomone dirbant su maistu bent minimalūs galvos apdangalai turėtų būti.
Antra, kažkokia suderinta bendra apranga, ir jei tokios nėra, bent prijuostės. O dabar toks jausmas, kad atėjo iš namų, net nepersirengė, o stojo tiesiai prie puodų.
Tad jei negražus užeigos „Kolegos” interjeras ir ne ant nosies Šv. Kalėdos būčiau įpiešęs jiems 1/5, bet dabar rašau 2/5 ir lieku toliau sukti galvą ieškodamas atsakymo į klausimą: ko ten eina žmonės?
P.S. O čia atsakymas tiems, kurie nesulaukia kada aš nuvažiuosiu į jų rekomenduotą maitinimo įstaigą. Pasitikėjimas gaunamomis rekomendacijomis po paskutiniu metu patirtų panašių nusivylimų stipriai sumažėjęs…
Video apžvalga: