Šiandzien gaminsim,kaklietukus,iš žuvies.Bus truputį paturbinti. Naudojau paltusą, o užturbinau su pievagrybiais. Trumpai nupasakosiu eigą. Žuvies file, cibulį, porą, česnako kelias skeltukes sumalu, pievagrybius nulupęs, ir morką sutarkuoju burokune tarka ir pakepinu ant sviestuko,kol atsiradęs skystimas išgaruos, tadu supilu, pas maltą žuvį, mušu 3 kiaušinius, beriu pipiro, baziliko, druskos, turimų prieskonių inpilu 200gr. grietinėlės 30%, dedu maltų džiuvesėlių ir kakarūzų krakmolo, na kiekio nepasakysiu,tik žiūrėkit pagal kiekvieno poreikį,man masė gavosi gan tiršta.
Na ir žinoma kepam petelnėj, ant aliejaus, kol gražiai aprunda, ar iškepa. Na o prie žuvytės, verdam bulbą, pasidarau padažiuko, tomato, majoniezo, čiasnakas, prisikandam patisonų.
Skaitytojo siųstas receptas, konkursui “Šventinis patiekalas”:
Recepto autorius: Juozas Purvinius